Moţiunea pe Transporturi. Deputat PNL, acuzații dure la adresa ministrului

Camera Deputatilor
Camera Deputatilor

Deputat PNL Lucian Bode a declarat luni că rezultatele ministrului Transporturilor, Lucian Şova, lipsesc cu desăvârşire, adăugând că tupeul şi aroganţa se iau de pe scaunul de ministru, de la predecesorul său.

Bode a lansat o serie de acuzații dure la adresa activității ministrului. "Nu m-aş fi aşteptat de la dvs să fiţi nevoit să vă confruntaţi cu o moţiune simplă după numai 5 luni de mandat în fruntea ministerului. (...) Timpul a trecut, iar rezultatele lipsesc cu desăvârşire. Din păcate, odată cu trecerea timpului, în comportamentul dvs s-au produs câteva mutaţii. Pe de o parte, vă consacraţi pe zi ce trece ca fiind ministrul care nu reuşeşte să dea în folosinţă niciun kilometru de autostradă nou construit, cu toate că avem câţiva kilometri de autostradă finalizaţi, dar, sigur, astăzi sunt muzee în aer liber, ceea ce vă face din ce în ce mai nervos. Pe de altă parte, se pare că tupeul şi aroganţa se iau de pe scaunul de ministru al Transporturilor.

"Dacă tăceai, filosof rămâneai"

După ce predecesorul dvs, domnul Stroe, se raporta la Parlament precum la secţia de vidanjori a RAJA Constanţa, aţi ajuns şi dvs să vă comportaţi la fel. Cum este posibil să răspundeţi unei solicitări legitime a Comisiei pentru transporturi şi infrastructură legată de îngrijorarea Comisiei Europene în ceea ce priveşte nivelul extrem de redus al absorbţiei fondurilor europene cu 'vă indic să consultaţi pagina de internet a ministerului'?', a spus Bode la dezbaterea, în plenul Camerei Deputaţilor, a moţiunii simple, iniţiată de Uniunea Salvaţi România.

El a adăugat că ministrul Transporturilor a început să derapeze, să cedeze nervos în faţa presei şi să răspundă "cu texte de genul vom circula pe autostradă când va fi gata". "În aceste circumstanţe, în ce priveşte ultimele declaraţii iresponsabile pe care le-aţi făcut în legătură cu multinaţionalele care vor pleca din România dacă se vor construi autostrăzi, consider că vi se aplică de minune vorba "dacă tăceai, filosof rămâneai".

Cred că este una dintre cele mai grave afirmaţii ale unui ministru al Transporturilor din toate timpurile. Faptul că încercaţi să acreditaţi ideea că prin această lipsă cronică de infrastructură mare de transport de fapt vreţi binele românilor şi al României reprezintă un atentat la interesele economice ale acestei ţări. Practic, le luaţi românilor dreptul la bunăstare, la dezvoltare şi îi condamnaţi la izolare şi la sărăcie", a mai afirmat Bode. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel