Moţiune Justiţie. Cătăniciu: Tiberiu Niţu, pus sub învinuire pentru a i se face loc lui Lazăr

Deputatul ALDE Steluţa Cătăniciu a susţinut marţi că, pentru a i se face loc lui Augustin Lazăr, procurorul general dinaintea lui, Tiberiu Niţu, a fost pus sub învinuire pentru abuz în serviciu. 

"Dragi colegi de la PNL, nu aţi schiţat un gest la abuzurile demascate la DNA Ploieşti pentru că le-aţi considerat simple greşeli. Denunţuri false, probe măsluite, teste poligraf falsificate, martori cu dublă şi triplă identitate, pe toate le-aţi considerat simple greşeli ale acestor procurori. Stimaţi colegi din PNL, am observat că jumătate din textul acestei moţiuni îl dedicaţi procedurii de revocare a procurorului general Augustin Lazăr. Constat că vă îngrijorează profund demararea acestei proceduri de către ministrul Tudorel Toader. Mă întreb de ce totuşi nu v-a îngrijorat manevra prin care a fost adus pe această funcţie domnul Lazăr?

Pentru a-i face loc acestuia, procurorul general de la acea vreme, Tiberiu Niţu, a fost pus sub învinuire pentru abuz în serviciu. A beneficiat de confort în trafic prin faptul că avea un antemergător de la Poliţia Rutieră, procurorul general al României. După doi ani, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit că fapta nu există. Ştia şi DNA, ştiam toţi că fapta nu exista, dar a fost nevoie să i se facă loc lui Lazăr. Nu v-au îngrijorat profund acele abuzuri", a declarat Cătăniciu, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple pe Justiţie. 

ALDE a propus un acord pe Justiţie

Ea a adăugat că, după consultările de la Cotroceni de săptămâna trecută, ALDE a propus un acord pe Justiţie, pornind de la premisa că înţelegerea comună a statului de drept trebuie să pornească de la ceea ce prevede Constituţia şi anume - România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor reprezintă valori supreme. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel