Moţiune Justiţie. Cătăniciu: Tiberiu Niţu, pus sub învinuire pentru a i se face loc lui Lazăr

Mihai Ciobanu / 30 oct 2018 / 20:41 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Deputatul ALDE Steluţa Cătăniciu a susţinut marţi că, pentru a i se face loc lui Augustin Lazăr, procurorul general dinaintea lui, Tiberiu Niţu, a fost pus sub învinuire pentru abuz în serviciu. 

"Dragi colegi de la PNL, nu aţi schiţat un gest la abuzurile demascate la DNA Ploieşti pentru că le-aţi considerat simple greşeli. Denunţuri false, probe măsluite, teste poligraf falsificate, martori cu dublă şi triplă identitate, pe toate le-aţi considerat simple greşeli ale acestor procurori. Stimaţi colegi din PNL, am observat că jumătate din textul acestei moţiuni îl dedicaţi procedurii de revocare a procurorului general Augustin Lazăr. Constat că vă îngrijorează profund demararea acestei proceduri de către ministrul Tudorel Toader. Mă întreb de ce totuşi nu v-a îngrijorat manevra prin care a fost adus pe această funcţie domnul Lazăr?

Pentru a-i face loc acestuia, procurorul general de la acea vreme, Tiberiu Niţu, a fost pus sub învinuire pentru abuz în serviciu. A beneficiat de confort în trafic prin faptul că avea un antemergător de la Poliţia Rutieră, procurorul general al României. După doi ani, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit că fapta nu există. Ştia şi DNA, ştiam toţi că fapta nu exista, dar a fost nevoie să i se facă loc lui Lazăr. Nu v-au îngrijorat profund acele abuzuri", a declarat Cătăniciu, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple pe Justiţie. 

ALDE a propus un acord pe Justiţie

Ea a adăugat că, după consultările de la Cotroceni de săptămâna trecută, ALDE a propus un acord pe Justiţie, pornind de la premisa că înţelegerea comună a statului de drept trebuie să pornească de la ceea ce prevede Constituţia şi anume - România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor reprezintă valori supreme. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25