Moșteanu (USR PLUS), despre al doilea dosar al lui Cîțu: O acuzație foarte gravă

Deputatul USR PLUS, Ionuț Moșteanu, spune, duminică, după ce a fost publicat al doilea dosar al lui Florin Cîțu, din SUA, că acum premierul este acuzat „că a dat țeapă unei bănci”, ceea ce este o acuzație „foarte gravă.

„Premierul Cîțu este acuzat că a dat țeapă unei bănci. Este o acuzație foarte gravă”, spune deputatul USR PLUS, Ionuț Moșteanu, duminică seara, pe Facebook. Acesta adaugă că are încredere că premierul va clarifica „URGENT” acest aspect și va elimina orice urmă de îndoială.

„Pentru bunul mers al Coaliției e nevoie de transparență și încredere”, mai spune Moșteanu.

La 6 ani după plecarea din SUA, pe 21 iulie 2008, Florin Cîţu a fost chemat în judecată în instanţa din Iowa pentru o datorie neplătită de 6.698,73 de dolari de pe un card de credit deschis la Maryland National Bank, N.A, unul dintre cei mai mari furnizori de carduri de credit ai Americii, transmite Mediafax.

Cîţu, datorii în SUA. Vâlcu: Suntem nebuni? Normal că nu-şi aduce aminte

Jurnalistul Val Vâlcu a comentat datele din noul dosar pe care l-a avut Florin Cîţu la instanţa din Statele Unite, document care a apărut, duminică, în presă.

"Cum putem să scriem că Florin Cîţu a făcut în Statele Unite datorii de circa 9.000 de dolari, când el a făcut în România datorii de 50 de miliarde de euro. Suntem nebuni? Normal că nu-şi aduce aminte câţi bani are de dat acolo când suma despre care se vorbeşte e insignifiantă faţă de împrumuturile pe care le învârte în ţară ca ministru de Finanţe şi premier.

Păi e pistol cu apă, e o jucărie, un nimic! E suficient să facem un calcul simplu ca să vedem că în România el a făcut datorii incomparabil mai mari şi nu are nicio problemă", a punctat Val Vâlcu.

"Când tu tocmai ai terminat de scris romanul 'Război şi pace', de 2.000 de pagini, normal că nu îţi mai aduci aminte de zilele de şcoală primară, când abia începusei să buchiseşti literele 'o' şi 'i' în caiet şi apoi să compui cuvântul 'oi'. Aşa şi cu Cîţu. Când împrumuţi acum zeci de miliarde, normal că nu-ţi mai aminteşti de o datorie de 9.000 de dolari de acum 20 de ani", a mai punctat Val Vâlcu.

Jurnalistul face, astfel, o paralelă între datoria pentru care, potrivit informaţiilor date publicităţii astăzi, Florin Cîţu a fost dat în judecată în SUA şi cele circa 50 de miliarde de euro - potrivit acuzaţiilor aduse de către reprezentanţii opoziţiei - pe care acesta le-a împrumutat în calitate de ministru al Finanţelor, crescând foarte mult datoria publică a României. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel