Moody's a retrogradat Erste, Raiffeisen şi UniCredit Bank Austria, prezente și în România

Moody's sign on 7 World Trade Center tower in New York
Moody's sign on 7 World Trade Center tower in New York

Șapte bănci din Germania şi trei din Austria au fost retrogradate de Moody's în cursul zilei de miercuri. Printre acestea se numără Erste, Raiffeisen şi UniCredit Bank Austria, considerate de agenţie vulnerabile la condiţiile dificile de pe unele pieţe din Europa Centrală şi de Est şi la noi şocuri provocate de criza din zona euro.

 Ratingul Erste Group Bank a fost coborât cu două trepte, la "A3", în timp ce calificativele Raiffeisen şi UniCredit Bank Austria au fost reduse cu câte o treaptă, la "A2", respectiv "A3", potrivit unui comunicat transmis miercuri de Moody's.

 Erste deţine în România grupul BCR, în timp ce Raiffeisen este prezentă prin Raiffeisen Bank, iar Bank Austria controlează subsidiara românească a UniCredit.

Perspectiva negativă atribuită Erste reflectă portofoliul mai puţin diversificat al băncii în Europa Centrală şi de Est, grupul fiind mai vulnerabil la evoluţii negative la nivel de piaţă individuală şi la condiţiile operaţionale "adverse şi incerte" din România şi Ungaria, unde grupul are operaţiuni semnificative, se spune în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel