Monica Macovei dă un avertisment clasei politice de la Chișinău

Monica Macovei, preşedintele Delegaţiei la Comisia parlamentara de cooperare UE-Republica Moldova, le-a cere liderilor de la Chişinău să înceteze războiul politic şi să se concentreze pe realizarea programului european. Macovei își exprimă  încrederea şi speranţa că premierul desemnat Vlad Filat va putea forma un nou guvern al Alianţei pentru Integrare Europeană, care sa continue progresul Moldovei pentru integrarea în Uniunea Europeană.

Europarlamentarul aminteşte că 2013 este un an vital pentru Republica Moldova, fiind anul în care se poate face schimbarea ireversibilă către UE prin parafarea celor trei acorduri referitoare la eliminarea vizelor, a Acordului de Asociere cu UE şi a Acordului de Liber Schimb Aprofundat şi Comprehensiv cu UE, acesta din urma permiţând unor bunuri produse în Republica Moldova să fie comercializate fără taxe pe piaţa celor 27 de state membre ale UE.

„În acest moment, este planificat ca cele trei acorduri esenţiale pentru calea europeană a Republicii Moldova sa fie parafate în cadrul summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius din 29 – 30 noiembrie 2013. Nimic nu este mai important decât parafarea acestor acorduri la data programată. De aceea, Alianţa pentru Integrare Europeană 3 trebuie formată cât mai repede, criza politică sa înceteze, ipoteza alegerilor anticipate să fie eliminată şi toate eforturile politicienilor şi ale instituţiilor să fie îndreptate către îndeplinirea măsurilor de reformă pentru finalizarea acestor acorduri cu UE“, a subliniat Monica Macovei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel