Mircea Diaconu semnează un manifest controversat: Nu este naționalist! Răspunsul ferm al europarlamentarului

Mircea Diaconu este criticat dur pentru faptul că a semnat un manifest controversat lansat de grupul Spinelli din PE. Mircea Diaconu nu este singurul europarlamentar român care a semnat manifestul. Renate Weber și Marinescu Marian Jean sunt ceilalți doi.

Mircea Diaconu a răspuns criticilor, însă, până la ora redactării acestui text, ceilalți doi europarlamentari români nu oferit niciun răspuns. 

Mircea Diaconu: Îmi doresc ca România să fie o țară europeană

"Există chiar riscul ca România să rămână izolată, din politici greșite în ultimul timp și atitudini cu tentă naționalistă. Ceea îmi doresc, chiar de la început, e ca România să fie o țară europeană, să aibă statut de țară europeană; și noi, firește, cetățeni europeni. Asta înseamnă, în capul meu, "mai multă Europă". De exemplu, îmi doresc ca dobânzile pe care le practică băncile europene în România să fie aceleași pe care le practică în Europa. Dacă asta e lipsă de patriotism – în clipa în care îmi doresc ca România să fie o țară europeană cu toate prerogativele, inclusiv Schengen -, înseamnă că eu sunt nebun.

Și credeți-mă, sufăr pentru că, deși avem toate datele și resursele și priceperile să fim cu adevărat a șaptea țară ca importanță și aport european, noi suntem chiar ultima. Nu cred că e deloc ceea ce ne trebuie.

Citește și: Atac dur la Mircea Diaconu: Nu este antisistem și nici naționalist

Și cred că e o datorie chiar patriotică să faci orice ca România să își câștige locul pe care îl merită cu noi cu tot, cu munți cu tot. Spun lucrurile astea pentru că e început de an și pentru că voi încerca în 2016 să propun cetățenilor României câteva proiecte mari. Îmi fac temele și, curând, probabil când vor înflori iar salcâmii, o să dau drumul.

PS. Am spus "când vor înflori salcâmii" pentru că doar la noi mai înfloresc salcâmii. Afară, la ei acolo, probabil pentru că fac tot timpul curățenie pe marginea autostrăzilor, nu se prăsesc tufele de salcâmi care la noi înfloresc, ca să nu zic explodează, de frumusețe și mirosuri. Din păcate, nu avem atâtea autostrăzi câți salcâmi și pentru asta toți suntem de vină. Vedeți câtă treabă avem? ... Vineri vreau să vă povestesc ceva ce o să vă placă, chiar și la gust!", spus Mircea Diaconu.

Textul care a stârnit reacții dure

Textul, semnat de Mircea Diaconu, Renate Weber și Marinescu Marian Jean, și care a stârnit reacții dure spune că: "Soluțiile naționale nu pot furniza soluții adecvate. (...) Soluțiile naționale aparțin trecutului. Scopul nostru este o Europă Federală, o Europă post-națională".


VEZI TOT TEXTUL PE http://www.spinelligroup.eu/sign-manifesto

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel