Războiul româno-român. Mircea Diaconu: Pacea este o ţintă pentru mine

Mircea Diaconu, invitat la Interviurile DCNews, a vorbit despre modalitatea prin care s-ar putea pune punct războiului româno-român, invocat de nenumărate ori de Bogdan Chirieac.

"A face pace pe teritoriul românesc este o ţintă pentru mine. În 1990, scriam nişte articole şi ziceam că, pentru noi, pacea abia acum se semnează, după războiul al doilea (...) Până în 1990 am fost sub ocupaţie românească, mai rea decât cea sovietică.În 1990 am zis că se termină războiul, dar am intrat în altul, războiul româno-român.

Termenii în care se discută public sunt de tip militar. Lupta anticorupţie trebuie să fie combaterea unui fenomen, este ca molima, ceva înfiorător care trebuie prevenit şi tratat, combătut. În toate poveştile astea mai noi, apar generali care au păreri de tipul: interes naţional, ţinte... nu e cazul. Pe militari nu îi vezi pe timp de pace (...)

Suntem în acest război. Acest subiect şi altele patru sau cinci trebuie să fie ale tuturor. Dacă vor fi câteva subiecte în care încredem toţi, putem vorbi de pace (...) Trebuie să fie nişte lucruri care creează unitate de opinie, intenţie, acţiune", a spus Mircea Diaconu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel