Mircea Badea, SMS, în direct, de la Adrian Ursu: China dezvoltă un procuror robot

Mircea Badea a primit un sms de la Adrian Ursu, în direct, în ultima ediție a emisiunii „În gura presei” din 2021.

Totul a pornit de la o știre comentată de Mircea Badea în cadrul emisiunii sale. Acesta a făcut referire la un lanț de fast food israelian care a propus un burger vegetal gătit de un robot ce adaptează prepararea şi compoziţia la exigenţele clienţilor.

„Un lanț de restaurante din Israel a scos la vânzare burgeri preparați de un robot, dacă era un robot de bucătărie... care e treaba? Mașina prepară burgerul în funcție de dorințele clienților. Nu vă supărați... și la cafea ai un aparat și apeși pe el, de ce e așa de extraordinar cu burgerul?! E pentru prima dată când o mașină fabrică automat un hamburger personalizat. În sfârșit... Nu înțeleg de ce e o așa treabă mare, dar o susțin”, a zis Mircea Badea, ulterior primind un mesaj de la Adrian Ursu: „Ne dă un cetățean ceva, Adrian Ursu. China dezvoltă un procuror robot. Aia da! Eu pe mulți i-am suspectat. Un procuror robot, da!”, a zis Mircea Badea.

Procuratura din Shanghai a dezvoltat un procuror-robot ce poate formula acuzaţii în cazul unor infracţiuni comune cu o acurateţe de peste 97%, susţin cercetătorii care l-au conceput şi testat.

„Mașina formulează și acuzații. Da, absolut! Băi băiatule... Mașinăria sugerează pedepse pentru presupuși infractori, eliminând oameni din procesul față de punere sub acuzare. (...) Nu există nimic mai tare!”, a mai spus Mircea Badea. „E bine că ne-a dat Adrian Ursu treaba asta”, a adăugat Mircea Badea la Antena 3.

Un procuror din Guangzhou şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu noua tehnologie. „Acurateţea de 97% poate fi ridicată din punct de vedere tehnologic, dar va exista mereu un risc de eroare. Cine îşi va asuma apoi responsabilitatea? Procurorul, maşinăria sau creatorul algoritmului?”

„Gata, suntem beton, și cu hamburgeri, să vină roboții să ne hrănească! Vă mulțumesc, vă susțin!”, a spus Mircea Badea în ultima emisiune din 2021.

Citește și: Mircea Badea, comentariu după ce Țiriac a zis că ar lăsa România pentru China, dacă ar avea 30 de ani

Citește și: Întrebare despre PSD, ”capcană” pentru Mugur Ciuvică: Treceam la evenimentul anului / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel