Minunea de la Buzău: Crucea dintre Cozieni și Pănătău. Preot: N-am căutat să facem prea multă publicitate pe seama crucii. Dar, acum, dacă ați aflat...

Buzău
Buzău

Crucea din fotografiile atașate articolului s-a înființat pe culmea Pănătău – la hotarul dintre comunele Cozieni și Pănătău. „S-a înălțat de către fiii satului Nistorești în memoria eroilor români”, s-a scris pe „pisania” atașată monumentului – sfințit de ÎPS Ciprian.

Reporterul buzoienii.ro a aflat de cruce întâmplător – într-un clip postat de câțiva tineri pasionați de turism (Buzau county pe youtube). Apoi a căutat informații suplimentare.

„Ați sunat la mine, la primar, dar mai corect e să vorbiți cu părintele Ciprian Rotărescu. Nu e preot aici, ci undeva de la șes, dar e fiu al satului Nistorești din Cozieni. Dânsul a avut inițiativa și a reușit s-o ducă la capăt. Noi, Primăria, avem în plan să tragem curent până acolo sus și s-o luminăm noaptea”, a spus Daniel Panaitescu, primarul de la Cozieni.

„Da, n-am căutat să facem prea multă publicitate pe seama crucii. Dar, acum, dacă ați aflat și m-ați găsit puteți să… scrieți. E dedicată, în general, tuturor eroilor români și, în particular, celor care au pierit în primul război mondial și au plecat din aceste locuri. M-aș bucura ca gestul nostru să fie apreciat, iar crucea să devină un obiectiv de interes turistic”, a spus părintele Ciprian Rotărescu, care a copilărit la Nistorești (Cozieni), dar care slujește la Pogonele (Țintești), unde și locuiește.

Mai multe detalii și imagini găsiți pe Buzoienii.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel