Minority SafePack. Kelemen Hunor face anunțul: câte semnături are din România

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, la Târgu Mureş, că iniţiatorii Minority SafePack sunt aproape de a finaliza strângerea celor 250.000 de semnături din România. Această iniţiativă cetăţeneşti europene îşi propune să contribuie la protejarea şi afirmarea intereselor minorităţilor naţionale şi etnice autohtone din Europa.

"Suntem foarte aproape de a obţine acest număr (...) pentru această iniţiativă, ca protecţia minorităţilor etnice să aibă o normă legislativă comună în fiecare stat membru european. (...) Nici dacă avem un milion de semnături nu va fi uşor. Nu promitem că, gata, s-a rezolvat cu un milion de semnături. Vor fi foarte multe dezbateri, vor fi decizii şi avem încredere că, la fel cum am putut să introducem problema minorităţilor etnice, la fel putem să găsim parteneri care cred că cei 50 de milioane de oameni ce sunt parte a unei minorităţi lingvistice, etnice sau religioase sunt nişte comunităţi atât de puternice fără de care stabilitatea, prosperitatea şi viitorul Europei nu pot fi închipuite. (...) Dacă 50 de milioane de oameni ar forma împreună un stat separat, atunci ar reprezenta una dintre cele mai mari ţări din Europa. Când ne gândim la minorităţile locale, atunci să vă gândiţi la un stat cu 50 de milioane de oameni şi atunci o să vedeţi că o să aveţi o idee diferită", a declarat Kelemen Hunor, potrivit traducerii oficiale, în deschiderea şedinţei organizaţiilor de femei ale UDMR, care se desfăşoară sâmbătă la Palatul Culturii din Târgu Mureş.

El le-a cerut reprezentantelor acestor organizaţii să sprijine finalizarea campaniei de strângere de semnături.

[citeste si]

Uniunea Democrată Maghiară din România şi Federaţia Minorităţilor Naţionale din Europa, care au iniţiat Minority SafePack, şi-au propus să adune, în decurs de un an de zile, un milion de semnături din mai multe state europene pentru susţinerea drepturilor minorităţilor, dintre care 250.000 de semnături din România.

Minority SafePack are ca motto "Nu eşti singur. Un milion de semnături pentru diversitatea Europei" şi îşi propune să contribuie la protejarea şi afirmarea intereselor minorităţilor naţionale şi etnice autohtone europene în următoarele domenii: limbi regionale şi minoritare, cultură şi învăţământ, politica regională, reprezentare publică, egalitate, audiovizual şi alte instrumente media, sprijin regional (de stat).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel