Ministrul Vîlceanu confirmă majorările pensiilor și alocațiilor. Noile procente sunt însă departe de prevederile anterioare

Sursa foto: Facebook Dan Vîlceanu
Sursa foto: Facebook Dan Vîlceanu

Dan Vîlceanu, ministrul Finanțelor, în cadrul unui interviu, a discutat despre majorările de pensii și alocații care urmează să aibă loc din ianuarie 2021.

Ministrul a confirmat că începând din ianuarie 2022 pensiile vor crește cu 6%. În ceea ce privește alocațiile ele vor fi mărite cu doar 20%, în contextul în care legea impunea o mărire cu 20% care a fost amânată în iulie 2021 și una cu încă 20% în ianuarie 2022.

„Cred că va fi o creștere a pensiilor de la 1 ianuarie, undeva la 6%. Oricum, un lucru este cert: Pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2022”, a precizat Dan Vîlceanu, într-un interviu la Antena 3. Întrebat dacă e vreo șansă pentru a fi ajustat procentul, ministrul a precizat că se poate face acest lucru dacă există o rezervă bugetară, „dar rămâne de văzut, suntem într-o procedură de reducere a deficitului”.

În ceea ce privește alocațiile, care ar fi trebuit mărite de la 1 iulie 2021 cu 20% și la 1 ianuarie 2022 cu încă 20%, ministrul PNL a precizat că majorarea va fi doar de 20% începând cu ianuarie 2022.

„Există un calendar din punct de vedere al alocațiilor și ne vom ține de el. Nu aș vrea să intru în calcule suplimentare. (...) Cred că alocația de la 1 ianuarie 2022 va fi în jur de 486 de lei pentru copiii sub 2 ani și cu grad de handicap și de 234 sau 243 de lei de pentru copiii mai mari de 2 ani”, a confirmat Vîlceanu. Acest lucru înseamnă o majorare de doar 20%.

Întrebat dacă majorarea din iulie va mai fi primită sau rămâne amânată, ministrul a spus: „Această sumă este în vigoare, nu există o altă calendarizare decât cea făcută deja. În legislația în vigoare există o singură majorare, cea de la 1 ianuarie”.

Ministrul Economiei a ținut să precizeze că salariile demnitarilor nu vor fi mărite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel