Ministrul Transporturilor: Am venit, am văzut, am promis şi am rezolvat

Ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a participat vineri, în staţia CFR Comana, judeţul Giurgiu, la redeschiderea rutei feroviare Grădiştea-Giurgiu, care a fost închisă după prăbuşirea podului de la Grădiştea, în 2005, în urma inundaţiilor.

'După cum am promis în cursul lunii trecute, când am efectuat o vizită de lucru la Comana, în urma solicitărilor primite de la toate unităţile administrativ teritoriale pe raza cărora vom merge şi în acest moment, adică Băneasa, Comana, Frăteşti, privind introducerea unor curse de tren tocmai pentru a putea asigura mobilitatea populaţiei din aceste localităţi, iată că astăzi am ajuns în punctul în care redeschidem traficul pe tronsonul Grădiştea - Giurgiu. Deci, am venit, am văzut, am promis şi am rezolvat', a declarat Cuc, în trenul care a efectuat prima cursă pe această rută, după 12 ani.

'De ani buni nu se mai operează pe această secţie după căderea podului de la Grădiştea, în data de 8 august 2005. Practic, atât pentru CFR Călători, dar şi pentru locuitorii din zonă a fost un mare inconvenient acest lucru, fiind nevoiţi, în loc de 59 de kilometri, să parcurgem pentru a ajunge la Giurgiu 117 kilometri (n.r. deoarece cursa Bucureşti- Giurgiu se efectuează în prezent prin Videle). În momentul de faţă, parţial, această problemă s-a rezolvat, în sensul că doritorii de călătorii pot efectua pe calea ferată parcursul Giurgiu-Grădiştea pe o distanţă de 42 de kilometri, unde vom opera cu trei perechi de tren', a declarat, la rândul său, directorul general al CFR Călători, Iosif Szentes.

Conform acestuia, pe ruta feroviară Grădiştea-Giurgiu vor circula şase trenuri de la ora 4.00 şi până la 18:40, iar preţul biletului este de 6,8 lei respectiv 3,4 lei pentru elevi. Ministrul transporturilor a afirmat, totodată, că speră ca, în 2019, să fie refăcut şi podul de la Grădiştea, astfel încât circuitul feroviar pe prima linie de cale ferată din Principatele Române, Bucureşti-Giurgiu, să fie reluat în întregime. La redeschiderea circuitului de cale ferată între Grădiştea şi Giurgiu au participat parlamentari de Giurgiu şi locuitori din localităţile aflate pe traseu, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel