Ministrul Muncii, despre reducerea TVA: Legislativul s-a pronunţat, Executivul trebuie să aplice

alimente super market
alimente super market

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a recunoscut, miercuri, că a votat pentru reducerea TVA pentru alimentele de bază la 5%, precizând că atâta timp cât Legislativul s-a pronunţat asupra neimpozitării pensiilor mai mici de 2.000 de lei şi a reducerii taxei pe valoare adaugată, Executivul trebuie să aplice aceste măsuri.

Ioan Botiş a arătat că, potrivit principiului separării puterilor în stat, este atribuţia Parlamentului de a vota legi, iar a Executivului de a le pune în aplicare. „Legislativul s-a pronunţat, noi, Executivul, trebuie să punem în aplicare“, a susţinut ministrul Muncii, citat de Mediafax.

În ce priveşte reducerea TVA la 5 % pentru alimentele de bază, ministrul Ioan Botiş a recunoscut că a votat pentru această măsură. "Am votat şi eu această lege", a adăugat demnitarul.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege iniţiat de parlamentari PSD+PC şi PNL prin care a decis reducerea TVA pentru alimentele de bază, cum ar fi pâinea, carnea, laptele, uleiul vegetal şi zahărul, la 5%. Camera era for decizional în această chestiune.

Tot marţi, Camera Deputaţilor a adoptat o propunere legislativă a deputatului PDL Mircia Giurgiu de modificare a Codului Fiscal, care prevede că "venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin scăderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare".

Citește și:

PDL a votat din greşeală reducerea TVA la alimente şi neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei. Mircea Toader îşi asumă greşeala

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel