Ministrul Educaţiei spune că are semnale că profesorii se întorc la ore în toate şcolile

INQUAM Photos
INQUAM Photos

Ministrul Educaţiei spune că are semnale că profesorii se întorc la ore în toate şcolile.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat luni, la finalul şedinţei de guvern, că profesorii se întorc la ore după anunţul sindicatelor de suspendare a grevei, urmând ca la sfârşitul acestei săptămână să fie încheiată situaţia şcolară a elevilor.

'Ministerul Educaţiei a luat toate măsurile pentru a menţine o stare de normalitate a calendarului şcolar şi pentru a nu amâna examenele naţionale, atât de importante pentru ca elevii să poată să-şi urmeze parcursul educaţional. În acest moment, odată cu anunţarea suspendării mişcării de protest, cadrele didactice se întorc în şcoli şi procesele educaţionale revin la normal, urmând ca, aşa cum am anunţat în cursul briefingului de ieri, să urmeze toate etapele fireşti: încheierea situaţiei şcolare, Evaluarea Naţională care începe cu probele scrise de luni, 19 iunie, şi apoi probele scrise ale examenului de Bacalaureat, cu echivalarea probelor de competenţe cu mediile de pe parcursul liceului', a declarat Deca.

În legătură cu informaţiile conform cărora nu toţi membrii de sindicat au agreat suspendarea grevei, Deca a menţionat că semnalele pe care le primeşte sunt acelea că profesorii revin la ore.

'Consultările interne pe care membrii de sindicat le efectuează sunt, evident, apanajul dumnealor. Puteţi cere mai multe clarificări din partea domniilor lor. Semnalele pe care noi le avem este că, în toate şcolile, se dă semnalul pentru revenirea la ore', le-a precizat Deca jurnaliştilor prezenţi la conferinţa de la Guvern.

Luni, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie 'Spiru Haret' au anunţat suspendarea grevei generale. Conform unui comunicat al sindicaliştilor, decizia este condiţionată de instituirea, în ordonanţa de urgenţă ce urmează a fi aprobată în şedinţa de Guvern de luni, a principiului potrivit căruia salariul de bază al profesorului debutant/asistentului universitar va fi stabilit la nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat cunoscut şi care reprezintă 23% din maximumul grilei de salarizare din sistemul public şi de acordarea primei tranşe de majorare salarială (50% din creşterea salarială prevăzută de noua lege a salarizării) de la 1 ianuarie 2024, se menţionează într-un comunicat comun al celor două federaţii sindicale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel