Ministrul Economiei: Minerii nu vor primi nici un ban în plus la salariu înainte de luna mai

mineri
mineri

În ciuda protestelor de patru zile, Lucian Bode, ministrul Economiei, a anunțat că minerii din Valea Jiului nu vor primi niciun ban la salariu înainte de luna mai.

[caption id="attachment_165108" align="alignleft" width="640" caption="Foto: libertatea.ro"][/caption] Minerii nu vor primi nici un ban în plus la salariu înainte de luna mai. Anunţul a fost făcut de ministrul Economiei, Lucian Bode, la Radio România Actualităţi. Până atunci minele viabile vor fi separate de cele neperformante şi vor fi incluse în Complexul Energetic Hunedoara, companie nou înfiinţată de stat.

"Legea este foarte clară, nu putem acorda creşteri salariale într-o instituţie bugetară care realizează şi pierderi. Putem vorbi de o reaşezare a bugetului în momentul în care constituim noul Complex Energetic Hunedoara. Asta ar fi cândva în luna mai", a declarat Bode.

Între altele, minerii, aflaţi joi în cea de-a patra zi de proteste, cer creştere cu 100 de lei a sporului de periculozitate, iar în acest sens liderul minerilor din Valea Jiului, Petre Nica, i-a cerut preşedintelui Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale a Huilei să îi solicite ministrului Economiei să îl mandateze pe directorului general al companiei să negocieze reactualizarea sporuluide periculozitate solicitat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel