Ministrul de externe iranian consideră "inumană" restricţia impusă de SUA pentru deplasările diplomaţilor iranieni la ONU

Ministrul de externe al Iranului, Mohammad Javad Zarif, a apreciat miercuri că restrângerea de către SUA a deplasărilor diplomaţilor iranieni la ONU este "pur şi simplu inumană", transmite Reuters.

"Cu siguranţă nu este o acţiune amicală. Pune membrii misiunii şi familiile acestora în condiţii pur şi simplu inumane. Dar pentru mine e în regulă, deoarece nu am de lucru decât în aceste trei clădiri", a declarat Zarif reporterilor de la sediul din New York al Organizaţiei Naţiunilor Unite.

SUA au limitat deplasările diplomaţilor iranieni la traseele dintre sediul ONU, misiunea iraniană, reşedinţa ambasadorului iranian şi aeroportul John F. Kennedy din districtul newyorkez Queens. Motivul nu a fost precizat.

Restricţia a fost anunţată duminică de secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, care a declarat ziarului Washington Post că "diplomaţii americani nu se plimbă prin Teheran, aşa încât nu văd niciun motiv ca diplomaţii iranieni să se plimbe liber prin New York". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel