Ministrul Agriculturii, program important pentru mii de beneficiari

Petre Daea
Petre Daea

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunţat că în cadrul programului guvernamental "Tomate 2017" s-au înscris până în prezent 6.816 de beneficiari, iar la acest moment pe piaţă se vând roşii româneşti în 12 judeţe. 

"Este un program guvernamental pe care l-aţi prezentat în Parlament, pe care îl avem susţinut cu sume bugetare în bugetul ministerului şi care se concretizează la această dată în 6. 816 beneficiari. Dintre aceştia, 4.200 au plantat, înţelegând prima recoltă, în această perioadă de extrasezon. Din totalul de 4.200, la 2.066 de beneficiari tomatele sunt în plin rod, iar pe piaţă au ieşit 106 beneficiari. Deşi am avut un an mai dificil, cu un prag termic mai scăzut, totuşi, cum spuneam, şi eu dau date exacte şi cifre care să confirme realitatea, spuneam că, într-un an cu temperaturi scăzute, am reuşit să avem un avans de recoltă cu 11 zile", a declarat Petre Daea, în deschiderea şedinţei de Guvern, potrivit Agerpres.

Ministrul Agriculturii a adăugat că, în prezent, se vând în 12 judeţe tomate româneşti. 

"Ele, prin calitate, s-au impus în preferinţele consumatorilor, faţă de importuri. Vom avea în continuare mai multe produse din toate judeţele în care noi suntem în desfăşurare cu acest program", a spus Daea. 

Ministrul Agriculturii a precizat că preţul diferă de la o zonă a ţării la alta, dând drept exemplu zona Arad unde un kilogram de roşii costă şase lei, iar la Bucureşti 12 lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel