Ministru PSD, atac fulgerător: Miei fără personalitate!

Fostul ministru PSD al Culturii Ionuț Vulpescu scris un mesaj dur pe Facebook despre partide, politicieni, clasă politică. 

”Recent a avut loc la Universitatea de Vest din Timişoara un foarte interesant colocviu dedicat personalității lui Titu Maiorescu şi actualității gândirii sale critice.

Dezbaterea mi-a amintit cât de actual este, după 150 de ani de când a fost rostit, diagnosticul pus de Maiorescu societății româneşti de la 1867. În loc ca, după 1989, să progresăm şi să recuperăm decalajele față de societățile dezvoltate, ne-am întors, halucinant, în timp, în special în ultimii 15 ani, la o lume a formelor goale, a aparențelor în spatele cărora nu e nimic. Ne-am întors și la tradiția ”modernizării” fără dezvoltare, aspect care merită, în sine, o atenție specială.

[citeste si]

Așa se face că inventăm noi și noi posturi de miniştri doar pentru oameni (de toată mâna), în loc să avem oameni competenți, care să concureze pentru onoarea de a servi, ca miniştri, cetățeanul şi statul. Avem partide democratice, la fațadă, dar în realitate mici satrapii orientale în spatele lor. Avem politicieni lei-paralei față cu autoritățile locale şi miei fără personalitate, în fața "şefului". Butaforie. Ca "Arcul de Triumf" din carton al lui Ceauşescu, de la Romexpo, care a ars într-o noapte.

Grav este că, dacă în urmă cu 150 de ani, România lui Carol I a găsit resursele să se vindece şi să progreseze, ceea ce a făcut posibilă Marea Unire, acum nu pare să avem nici voința, nici puterea, de a ne vindeca. Consumăm toate resursele în menținerea ineptului război româno-român, care, până la urmă, este rețeta perfectă pentru a ne rata viitorul. Dacă noi nu luptăm pentru viitorul nostru, cine s-o facă? Pentru că nici Carol I nu făcea mare lucru, dacă nu exista dorința de evoluție a națiunii. Schimbarea începe cu dorința de schimbare. Iar dorința de schimbare se naște din dorința de mai bine pentru toți, nu din dorința de a vedea moartă și capra vecinului.” a scris fostul ministru al Culturii Ionuț Vulpescu, pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel