Ministerul Sănătăţii: Nu se înregistrează o epidemie de gripă în România

vaccin
vaccin

Ministerul sănătăţii informează într-un comunicat de presă remis presei luni că până în prezent în România nu se înregistrează o epidemie de gripă.

Comitetul de coordonare al Ministerului Sănătăţii a analizat situaţia epidemiologică actuală din ţara noastră, integrată în contextul evoluţiei gripei la nivel european şi a elaborat măsuri şi recomandări, care au fost transmise reţelei de asistenţă medicală.

Situaţia epidemiologică se încadrează la nivel mediu de intensitate şi cu o tendinţă de creştere a cazurilor de viroze respiratorii şi gripă pentru perioada imediat următoare.

În prezent, există cazuri sporadice de gripă A/H1N1 pe întreg teritoriul naţional şi focare teritoriale în Iaşi, Bucureşti, Constanţa şi Mureş.

Medicii epidemiologi au constatat o intensificare a circulaţiei virusurilor gripale pe întreg teritoriul naţional.

Tulpina circulantă dominantă, care a dus şi la decese, este tipul A/H1N1, dar, concomitent, sunt înregistrate şi cazuri de gripă cu virusul tip B şi A/H3N2. De asemenea, cazurile de pneumonie bacteriană şi viro-bacteriană la copii au crescut în primul rând din cauza prezentării întârziate a copilului bolnav la serviciile medico-sanitare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel