Ministerul Finanţelor intenţionează să împrumute 2 miliarde euro de pe pieţele externe. La ce vor fi folosiți banii

Foto cu rol ilustrativ: Pixabay / Septimiu
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay / Septimiu

Ministerul Finanţelor intenţionează să împrumute de pe pieţele externe 2 miliarde euro.

Ministerul Finanţelor intenţionează să împrumute de pe pieţele externe până la două miliarde de euro prin redeschiderea a două emisiuni de obligaţiuni scadente în 2026, respectiv în 2029, conform unui Ordin publicat în Monitorul Oficial, transmite Agerpres.

"Se aprobă contractarea de către Ministerul Finanţelor a unor împrumuturi pe pieţele externe de capital în cadrul Programului-cadru de emisiuni de titluri de stat 'Medium Term Notes', în sumă totală de până la 2 miliarde euro, prin redeschiderea emisiunii de obligaţiuni scadente în data de 27 septembrie 2026, cupon 5,000%, şi a emisiunii de obligaţiuni scadente în data de 27 septembrie 2029, cupon 6,625%. Suma finală, precum şi ceilalţi termeni şi condiţii financiare urmează să fie stabilite la momentul lansării emisiunii, în funcţie de condiţiile de piaţă", se menţionează în Ordinul MF.

La ce vor fi folosiți banii



Emisiunea va fi administrată de Citigroup Global Markets Europe AG, Erste Group Bank AG, HSBC Continental Europe, JP Morgan SE şi Societe Generale.

Suma aferentă emisiunii se va vira în contul de valută deschis pe numele Ministerului Finanţelor la Banca Naţională a României şi se va utiliza pentru finanţarea deficitului bugetar, refinanţarea şi rambursarea anticipată a datoriei publice guvernamentale, în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare privind datoria publică.

"Plata serviciului datoriei publice aferentă emisiunii se asigură conform legislaţiei în vigoare privind datoria publică", se precizează în Ordin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel