Ministerul Educației, decizie radicală: Profesori dați afară după Bacalaureat

Anca Murgoci / 13 aug 2015 / 14:20 Salveaza PDF Comentarii

Ministerul Educației a luat o decizie șoc.

18 profesori au fost dați afară după examenul de Bacalaureat. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a vorbit despre acest subiect în direct, la România TV.

"Sunt abateri suficient de grave pentru a propune desfacerea contractului de muncă pentru nouă colegi din Timiș și pentru alți nouă din Bihor", a spus ministrul Educației.

Alţi profesori au fost sancţionaţi cu reduceri salariale. În Bihor, 11 cadre didactice au fost sancţionate cu diminuarea salariului cu 15% pentru o perioadă de şase luni, două cadre didactice, cu diminuarea salariului de bază pentru o perioadă de trei luni şi cinci cadre didactice cu diminuarea salariului cu 10% pentru trei luni. Un profesor a primit avertisment.

Dintre profesorii din Timiş cercetaţi disciplinar, doar 15 au scăpat de sancţiuni. Pentru majoritatea dintre ei, comisia a decis că fapta pentru care au fost cercetaţi nu constituie abatere disciplinară, însă au fost şi câţiva profesori care nu au putut fi cercetaţi, aflându-se în concediu. Pentru ei, comisia urmează să se întrunească la o dată ulterioară.

Alţi 18 profesori au fost sancţionaţi de consiliu cu observaţie scrisă sau cu diminuarea salariului de bază cu 10% sau 15% pentru o perioadă de trei sau chiar şase luni.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22