Militarul român ucis în atentatul din Kabul era şofer în structurile de comandament NATO

Militarul român care şi-a pierdut viaţa joi, în Afganistan, este caporalul cls. a III-a Ciprian-Ştefan Polschi, care îndeplinea funcţia de şofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, informează Ministerul Apărării Naţionale.

"Militarul şi-a pierdut viaţa ca urmare a exploziei unei maşini-capcană, în apropiere de Green Zone din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu. Caporalul cls. a III-a Ciprian-Ştefan Polschi avea 38 de ani, era căsătorit şi avea doi copii. Era angajat în MApN din anul 2004 şi se afla la a treia misiune în Afganistan", precizează un comunicat postat pe site-ul ministerului.

Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Ciprian-Ştefan Polschi şi a înaintat preşedintelui României propunerea de a-i conferi Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

"Conducerea Ministerului Apărării Naţionale îşi exprimă profundul regret pentru producerea acestui tragic eveniment şi transmite condoleanţe familiei îndoliate", se mai arată în comunicatul citat.

Vineri, în unităţile militare din ţară şi din teatrele de operaţii vor fi organizate ceremonii de comemorare a militarului căzut la datorie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel