Militarii l-ar putea angaja pe Ciorbea în procesul cu Boc

ceremonie-militara
ceremonie-militara

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) a deschis mai multe fronturi în războiul pentru apărarea veniturilor dijmuite prin legea pensiilor şi pregăteşte un protest pentru data de 25 octombrie, de Ziua Armatei.

La Curtea de Apel Bucureşti se află Dosarul nr. 2756/2/2010,  împotriva lui Emil Boc, având termen pe 26 octombrie. La Tribunalul Municipiului Bucureşti a fost deschisă o acţiune împotriva Guvernului, declinată la Secţia VIII Litigii de Muncă, având termen 29.10.2010. La Curtea de Apel Cluj s-a decis suspendarea executării H.G. 735/2010 privind pensiile. Sentinţa civilă 338/2010 este definitivă, executorie dar revocabilă. Din momentul pronunţării ea are însă  efecte juridice, care se menţin până la hotărârea ICCJ. Sau, dacă hotărârea instanţei de recurs  este favorabilă militarilor, până la hotărârea instanţei în acţiunea de anulare a H.G. 735/2010.

SCMD, prin colonelul (r) Constantin Monac, a notificat M.Ap.N., M.A.I., S.R.I. că orice măsură în sensul  H.G. 735/2010 este infracţiune, prevazută în art. 271 Cod Penal , privind “neexecutarea hotărârilor judecătoreşti”. Încurajat de acest succes, similar cu cel al grefierilor reprezentaţi în instanţă de Victor Ciorbea, sindicatul militarilor şi-a permis să evite un răspuns tranşant la oferta fostului premier de a prelua şi lupta împotriva lui Boc. ”Analizăm ofertele unor mari case de avocatură, printre care şi Casa Ciorbea”, a anunţat SCMD.

Cum termenele de judecată sunt 26 şi 29 octombrie, sindicaliştii se bazează şi pe efectul emoţional al mitingului pe care îl pregătesc pentru 25, Ziua Armatei. Chiar dacă vor sprijini şi alte manifestaţii sindicale, în 27 octombrie, cadrele militare vor să-şi pună în aplicare planul de a boicota orice depunere de coroane la Monumentul Eroului Necunoscut de către demnitari ai puterii. Militarii doresc să-şi arunce caschetele, la fel ca poliţiştii sau să participe la un marş al tăcerii în faţa Palatului Cotroceni. O decizie finală urmează a fi luată în cursul acestei săptămâni.

Citeşte şi:

Militarii, chemaţi la luptă de către sindicatul disponibilizaţilor

Cum vor boicota militarii Ziua Armatei: Operaţiunea “Valeriu Carp”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel