"Mihail Bălășescu era disperat să șocheze". Detalii neștiute, scoase la iveală

Lui Mihail Bălășescu i se spunea Miță în liceu.

Încă de atunci își dorea să șocheze cu orice preț. Jurnalistul Răzvan Boanchiș își amintește că pe-atunci, când era elev de liceu, Mihail Bălășescu era un tip tupeist, disperat să uimească.

"Mihai Bălăşescu, politicianul liberal asasinat, a fost în liceu cu mine, la Bălcescu (Sf. Sava). Era cu doi ani mai mare şi i se zicea Mitza. În prima zi din clasa a nouă, ne-am dus câţiva boboci pe terenul de sport. Terenul dădea în Ştirbei Vodă, azi nu mai există. Acolo se fuma, acolo se vorbea despre gagici şi America, acolo se punea la cale furtul cataloagelor, acolo se desăvârşea folclorul. Ne-a întâmpinat un comicar cu par nisipiu şi ochelari. "Pescăruşilor, io sunt domnul Mitza, bătrânul Mitza, dar voi să-mi spuneţi nenea Pupilados!", și-a amintit jurnalistul.

"Nu l-a luat nimeni în serios. Nici atunci şi cred că niciodată. Cu excepţia politicienilor, desigur. Mitza era prost de gură, disperat să şocheze, de acolo i s-a şi tras. Un panglicar simpatic, inteligent, mereu cu replică la el. Tupeist, prea tupeist. Îmi amintesc şi iniţială clasei lui – K, 11 K – o clasa de fotbalişti, dar Mitza habar n-avea de fotbal. Când se bătea mingea, el ţinea bazul chitariştilor care cântau "vaco, vaco, ţi-am adus un bou, vaco, vaco, să ţi-l fac cadou!", a mai scris Boanchiș în Enational.ro.

VEZI ȘI: Codrin Ștefănescu și Mihail Bălășescu, legătură neștiută. Detalii șoc

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel