Mihai Tudose: Lucrurile sunt scăpate de sub control

Mihai Tudose, aflat sâmbătă, la sediul MAI a declarat că lucrurile sunt scăpate de sub control, făcând trimitere la polițistul de la Serviciul de Acțiuni Speciale (SAS) Suceava, care a fost atacat cu o sabie, marți dimineață, în timpul unei percheziții la Rădăuți. Legea va fi mai drastică în ceea ce priveşte ultrajul şi atacul armat asupra unui poliţist, menţionând că problemele acestea sunt sistemice şi scăpate de sub control, a mai dclarat pemierul Tudose.

„Lucrurile, după părerea mea, sunt scăpate de sub control. În niciun stat nu poți să sari cu sabia la polițist și eventual să mai povestești după aia. Soluția este deja cea pe care am început deja să o implementăm. Săptămâna trecută am avut în prima lectură inclusiv statutul polițistului.

"Soluţia este cea pe care am început deja să o implementăm. Săptămâna trecută am avut în primă lectură inclusiv Statutul poliţistului, tot ceea ce înseamnă ultraj şi atac efectiv armat la poliţist să nu mai fie tratat cu aşa uşurinţă. Poliţiştii sunt apăraţi şi de statul pe care ei îl apără în momentul când îşi face datoria. Nu este posibil ca un poliţist care este în legitimă apărare apoi să stea în procese patru-cinci ani tot el", a răspuns Tudose, întrebat de jurnalişti pe această temă.

În legătură cu poliţistul rănit la Suceava, după ce a fost atacat cu o sabie, el a spus că "este un pic mai bine, dar îi trebuie un medicament care nu prea se găseşte".

"Dar vorbim, vorbim, vorbim. Sistemic, după părerea mea, lucrurile sunt scăpate de sub control. În niciun stat nu poţi să sari cu sabia la un poliţist şi eventual să mai şi povesteşti după aia", a subliniat premierul.

Tudose a precizat că numărul poliţiştilor va creşte cu câteva mii, datorită propunerii de buget al MAI care este "foarte mare".

"Şi în acest sens intervenim, nu au ieşit din sistem (poliţiştii - n.r.) sau nu avem problema aceasta de săptămâna trecută, lucrurile s-au agravat în timp şi în ceea ce priveşte dotarea şi în ceea ce priveşte numărul de poliţişti. După cum aţi văzut, la propunerea de buget, bugetul MAI este foarte mare, tocmai în acest sens, pentru a asigura necesarul de personal. Vorbim de mii, inclusiv cu scurtarea termenului la Şcoala de subofiţeri, la Şcoala de agenţi de poliţie", a menţionat Tudose. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel