EXCLUSIV  Mihai Daraban: Este un subiect de laudă al fiecărui Guvern

Mihai Daraban a vorbit, la DC NEWS LIVE, despre importanța predictibilității pentru mediul de afaceri. Totodată, el a arătat și importanța unor statistici mult mai clare pe cifrele de import nu doar pe cele de export care sunt un subiect de laudă pentru fiecare Cabinet.

Nu trebuie să ne atinge de Codul fiscal vreo câțiva ani. Trebuie să fim predictibili. Predictibili din punct de vedere fiscal. Până la urmă fiscalitatea este marea problemă și fiscalitatea este și un domeniu pe care îl promovezi în afara țării. Toată lumea te întreabă care e nivelul de impozitare la tine în țară numai că ce îi spui azi, trebuie să fie valabil și peste un an. Marea problemă a noastră este că la un moment dat, ne jucăm cu taxe și impozite. Mai mult sau mai puțin, sunt definiții populiste în campania electorală. Îți pui problema dacă economia reală, asta pe care o avem acum, le poate susține mai târziu”, a spus Mihai Daraban.

Potrivit șefului Camerei de Comerț, creșterea economică pe care o are România este una fragilă. Mihai Daraban consideră că în momentul de față este foarte important să ”desfacem cifra de import”.

”Noi avem o creștere economică dar este fragilă. Este o creștere economică bazată foarte mult pe consum, și repet, pe consum de marfă din import. Uitați-vă la balanța de Comerț Exterior a României din 2015 când am avut 54.6 miliarde de euro export și 63 import.

Să nu ne mai uităm atâta pe exporturi. Îl știm și cam este un subiect de laudă al oricărui Guvern. Haideți să desfacem puțin cifra de import. 

Să vedem în ce constă, pentru că nimeni nu prea vine cu o statistică foarte clară. Am cerut-o de nenumărate ori. Pe mine mă interesează nu câte pahare sau câte telefoane au intrat în România. Mă interesează din 63 de miliarde de exemplu, care este brandul cel mai important.

Vreau o structură de import pe brand. Pentru că dacă vom vedea la un moment dat, că din 63 de miliarde, un anumit brand, deține vreo 2 miliarde sau 1 miliard de euro, atunci trebuie să ne facem toți gentuța, Guvern, organizații și să ne ducem către ei să îi întrebăm ce trebuie să facem noi pentru ca ei să vină să producă în România”, a conchis Mihai Daraban pentru DC News Live.

[citeste si]

Declarația poate fi găsită la minutul 31:00

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel