Mihaela Bilic explică ce este mâncatul emoțional: Singura alinare

Mihaela Bilic explică ce este mâncatul emoțional: Singura alinare / Foto: Pixabay, de Ryan McGuire
Mihaela Bilic explică ce este mâncatul emoțional: Singura alinare / Foto: Pixabay, de Ryan McGuire

Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat ce este mâncatul emoțional.

Nutriționistul Mihaela Bilic susține că mâncatul emoțional ascunde o lipsă de iubire, fiind dovada faptului că o persoană este nesatisfăcută și nu primește suficientă afecțiune.

"Mâncatul emoțional nu ascunde o lipsă de voință, ci o lipsă de iubire. Este dovada că suntem nesatisfăcuți, că nu primim suficientă atenție și afecțiune, că suntem nefericiți, singuri și triști. Și, ca și cum asta nu ar fi de ajuns, ne mai și învinovățim că nu dăm dovadă de tărie de caracter și voință ca să rezistăm ispitelor alimentare.

Când, de fapt, mâncarea este singura alinare pe care acest corp "rău iubit" o mai primește! Așadar, de câte ori vă dați seama că mâncați fără să vă fie foame, întrebați-vă ce vă lipsește, ce v-ați dori cu adevărat. Îmi doresc ca noua mea carte "Foamea sufletului" să vă ajute să nu vă mai judecați corpul atât de aspru, să nu vă mai măsurați, să nu vă mai comparați și să luați ce e mai bun din viață! De abia aștept să iasă din tipar și să ajungă la cât mai mulți dintre voi! A mai rămas o singură zi!", a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

De ce avem impresia că mâncatul ne face fericiți

Există mai multe motive pentru care avem impresia că mâncarea ne face fericiți:

1. Mâncarea activează centrul de recompensă din creier - atunci când mâncăm, creierul nostru eliberează dopamină, un neurotransmițător asociat cu plăcerea și recompensa. Acesta este același sistem de recompensă care este activat atunci când ne simțim fericiți sau experimentăm plăcere.

2. Alimentele bogate în carbohidrați sau zahăr pot crește nivelul serotoninei - serotonina este un neurotransmițător care reglează starea de spirit și poate crește nivelul de fericire și relaxare. Anumite alimente, cum ar fi cele bogate în carbohidrați sau zahăr, pot stimula eliberarea de serotonină și pot ajuta la îmbunătățirea stării de spirit.

3. Mâncarea poate fi asociată cu experiențe pozitive - de-a lungul vieții noastre, am experimentat adesea momente de bucurie și fericire în timpul mesei. Poate fi legată de momentele petrecute cu familia sau prietenii, de evenimente speciale sau de experiențe de mâncare memorabile. Aceste amintiri pozitive pot face ca mâncarea să fie asociată cu fericirea și bucuria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel