Migranţi: Femeia căpitan al navei Sea-Watch 3, declarată liberă de justiţia italiană

O judecătoare italiancă s-a pronunţa marţi în favoarea eliberării Carolei Rackete, cetăţean german, femeia căpitan a navei umanitare Sea-Watch 3 arestată sâmbătă după ce a acostat forţat în mica Insulă Lampedusa cu 40 de migranţi la bord, informează miercuri France Presse.

Judecătoarea însărcinată cu ancheta preliminară a declarat presei italiene că un decret italian asupra siguranţei 'nu se aplică acţiunilor de salvare'. Ministrul italian de interne Matteo Salvini, care a criticat puternic decizia magistraturii italiene, a precizat că femeia căpitan ar face obiectul unei măsuri de expulzare în Germania întrucât ea este 'periculoasă pentru securitatea naţională'. Măsura de expulzare de pe teritoriul italian şi însoţire până la frontieră trebuie încă confirmată de autorităţile judiciare, a precizat el.

'Ea se va întoarce în Germania unde nu ar fi la fel de toleranţi cu o italiancă dacă ar pune în pericol viaţa poliţiştilor germani', a comentat cel care este de asemenea viceprim-ministru şi şef al Ligii (extrema dreapta). 'Italia a ridicat capul: suntem mândri să ne apărăm ţara şi să fim diferiţi de alţi mici lideri europeni care încă mai cred că ne pot trata ca pe o colonie a lor', a adăugat el. ONG-ul Sea-Watch şi-a exprimat la rândul său uşurarea pe Twitter:

'Suntem uşuraţi că este liber căpitanul nostru! Nu a existat niciun motiv să fie arestată întrucât ea este implicată în apărarea drepturilor omului în Mediterana şi îşi asumă responsabilităţile atunci când niciun guvern european nu o face'. Femeia în vârstă de 31 de ani fusese arestată în noaptea de vineri spre sâmbătă şi plasată sâmbătă dimineaţă în arest la domiciliu la Lampedusa, apoi transferată luni dimineaţă la Agrigento, capitala provinciei cu acelaşi nume din Sicilia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel