Metoda Zara pentru a preveni furturile în magazinele sale: Chiar dacă nu o vedeți, există / video

Fotografie de la Content Pixie: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/rochie-imbracaminte-haine-atarnat-5386592/
Fotografie de la Content Pixie: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/rochie-imbracaminte-haine-atarnat-5386592/

Zara are o metodă inedită pentru a împiedica furtul din magazinele sale.

Furturile din magazinele de îmbrăcăminte sunt o problemă frecventă, motiv pentru care dispozitivele de securitate sunt una dintre cele mai răspândite măsuri pentru a le preveni. În plus față de alarmele obișnuite de plastic, Zara folosește și o altă metodă, mai sofisticată și mai „imperceptibilă” la prima vedere, care se bazează pe semnale de radiofrecvență.

Utilizatoarea TikTok @Brigitglam a împărtășit recent pe contul ei un videoclip în care intră într-un magazin Zara pentru a vorbi despre acest tip de alarme. „Chiar dacă nu o vedeți, există", indică în descrierea care însoțește imaginile.

Conform explicațiilor acestei tinere, Zara "folosește un sistem pentru a marca hainele sale și astfel previne furturile". Este vorba despre "un sistem de etichete identificate prin radiofrecvență, care sunt încorporate în aceeași piesă de îmbrăcăminte".

Acest tip de alarmă este cunoscută sub numele de RFID (Radio Frequency Identification), iar funcționarea sa se bazează pe semnale de radiofrecvență emise de dispozitive care, de obicei, se prezintă sub formă de etichete sau stickere.

Pentru aceasta, la ieșirea din magazine "se instalează un detector care declanșează alarma atunci când cineva încearcă să sustragă un produs care conține unul dintre aceste dispozitive", adaugă tânăra.

Pentru a evita acest lucru, semnalul de radiofrecvență trebuie dezactivat de către personalul de la casă atunci când se plătește produsul. În caz contrar, antena aflată la ieșirea din magazin va face ca alarma să înceapă să sune pentru a avertiza asupra unui posibil furt.

De aceea, tânăra avertizează pe TikTok că "dacă vezi o piesă de îmbrăcăminte fără alarmă, ai grijă, pentru că este etichetată", a afirmat ea în timp ce a arătat pe cameră câteva articole de îmbrăcăminte Zara care nu aveau niciun dispozitiv vizibil.

@brigitglam Aunq no la veáis está!! #viral #explore #adicdivas #tiktoksevilla #paratiiiiiiiiiiiiiiii #parati #parati #nuevacoleccionzara #rebajaszara ♬ Casanova - Soolking & Lola Indigo & Rvfv

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel