MESAJUL PATRIARHULUI DANIEL de Crăciun

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, consideră că prezența celor trei Magi de la Răsărit, călăuziți de Stea, la ieslea Nașterii Domnului ne arată că cercetarea Universului duce la Dumnezeu, Creatorul lui, Lumea nefiind întâmplare, ci creație a divinității.

"Ei arată și faptul că Lumea, întreg Universul, dacă este cercetată cu atenție, ne duce spre Dumnezeu, Creatorul ei. Lucrarea artistului se vede în opera sa. Prezența Creatorului se vede în Creația Sa. Magii aceștia prefigurează nu numai adunarea popoarelor în Biserica lui Hristos, ci și faptul că cercetând Universul cu multă atenție toate cercetările adevărate mărturisesc că Lumea nu este hazard, o întâmplare, ci este un limbaj al lui Dumnezeu, fără cuvinte, către om". (...) Deci, toate vorbesc despre Dumnezeu", a afirmat, joi, patriarhul Daniel, în predica la Slujba Nașterii Domnului, oficiată la Catedrala Patriarhală.

Întâistătătorul BOR a subliniat că "magii, care reprezintă popoare care n-au primit ca și poporul evreu, în mod direct, reveleția, (....) fiind interesați de splendoarea și frumusețea Universului (...) au învățat de la Stea să se închine lui Hristos, Soarele Dreptății".

"Ei nu au citit Sfintele Scripturi, dar au citit în mersul stelelor prezența unei stele neobișnuite", a spus patriarhul.

Preafericitul Părinte consideră că prezența celor trei Magi la nașterea lui Iisus "ne arată dimensiunea cosmică a înțelepciunii Pruncului Iisus care a creat Universul și acum coboară pe pământ ca să salveze din păcat și moarte pe oamenii păcătoși și muritori, pentru a le dărui Viața Veșnică în Împărăția Cerurilor".

Citește și: Patriarhul Daniel: În istoria poporului român, Dumnezeu a lucrat şi prin oameni străini de neamul nostru 

Potrivit patriarhului Daniel, Nașterea Domnului reprezintă o sărbătoare a darurilor.

"Sărbătoarea aceasta a Nașterii Domnului este Sărbătoarea Darurilor, sărbătoarea răspunsului nostru la iubirea darnică și milostivă a lui Dumnezeu, care a trimis pe unicul său fiu în Lume, ca să ne mântuiască", a mai spus patriarhul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel