EXCLUSIV  Mesaj Departament de Stat. Ilan Laufer: Îmi asum o declarație dură

Ilan Laufer
Ilan Laufer

Ministrul pentru mediul de afaceri Ilan Laufer spune că România a ajuns să primească mesaje "de îngrijorare" din partea partenerilor strategici pentru că de-a lungul timpului nu a existat o politică externă unitară. Laufer spune că astfel țara noastră a ajuns să nu fie respectată la adevărata valoare. 

"Îndrăznesc chiar acum să-mi asum o declarație dură. În clipa în care Departamentul de Stat american îți transmite un asemenea mesaj, înseamnă că oarecum, în relație cu tine își permite să facă acest lucru. Este ca într-o relație interumană. Domle' tu ești fratele mai mic, ia ai tu grijă că nu știu ce ai făcut... Eu consider că suntem cel mai important aliat regional al SUA. Sărbătorim anul acesta 20 de ani de parteneriat strategic. În 2004 ne-am integrat în NATO. Asigurăm securitatea estică a Uniunii Europene, deci foarte multe aspecte importante. Am participat activ în teatrele de operațiuni din Irak și Afganistan și sunt convins că pentru noi SUA sunt cel mai important aliat, " a spus Ilan Laufer. 

El a spus că în Israel nu s-ar fi putut ajunge niciodată într-o astfel de situație pentru că politicienii, în ciuda luptelor pun interesul țării deasupra a orice. 

"În ultimii 15 ani România nu a știut sub nici o formă să-și prezintă unitar interesele de politică externă și aici am ajuns. Nu suntem respectați la adevărata noastră valoare tocmai din cauza acestei situații. În ultimii 10-15 ani nu a existat o unitate în ceea ce înseamnă prioritățile româniei asupra politicii externe, ceea ce nu o să se întâmple niciodată în Israel. Clasa politică din Israel se poate certa, există lupte politice, dar când vine vorba de securitatea națională și de interesele economice ale țării nu o să vezi așa ceva. Se pot certa până la bătaie, dar apoi ies ca și cum ar fi frați. 

Vezi răspunsul complet: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel