Medvedev spune că politicienii din Polonia sunt „mediocri“ și au „semne clare de demență senilă“

Foto: Facebook Dmitri Medvedev
Foto: Facebook Dmitri Medvedev

Dmitri Medvedev acuză Polonia de „rusofobie”, după ce autoritățile de la Varșovia au avut poziții tranșante față de agresiunea Federației Ruse.

Într-un mesaj postat pe Telegram, fostul președinte rus Dmitri Medvedev a avertizat Polonia împotriva a ceea ce el consideră a fi „rusofobie”, din partea „politicienilor mediocri cu semne clare de nebunie senilă”.

Acesta a acuzat Varșovia că a uitat „că armata sovietică a eliberat-o de ocupația nazistă”.

De la începutul conflictului din Ucraina, Polonia a fost deosebit de tranșantă cu privire la condamnarea ofensivei ruse. La începutul lunii martie, guvernul polonez a oferit Statelor Unite avioanele de luptă Mig-29, astfel încât acestea să poată fi transferate în Ucraina, scrie BFMTV.

Guvernul polonez vrea modificarea Constituției pentru a putea confisca averile oligarhilor ruși

Guvernul polonez vrea să modifice Constituția pentru a putea confisca activele oligarhilor ruși și crește cheltuielile cu Apărarea ca urmare a invaziei rusești din Ucraina, a anunțat luni un purtător de cuvânt al executivului de la Varșovia, citat de Reuters.

Polonia a adoptat luna aceasta o lege care stipulează că cheltuielile cu Apărarea vor crește la 3% din PIB, lucru care ar putea duce în depășirea țintelor de deficit bugetar prevăzute în constituția țării.

„Armata poloneză trebuie echipată imediat la cele mai înalte standarde și, prin urmare, una dintre modificările propuse va fi excluderea cheltuielilor cu armata și armamente din pragul datoriei publice”, a anunțat Piotr Muller, purtătorul de cuvânt al guvernului Poloniei.

Purtătorul de cuvânt al guvernului polonez a precizat că banii astfel strânși ar putea fi folosiți pentru ajutoare umanitare destinate Ucrainei. El a anunțat de asemenea că guvernul de la Varșovia vrea să impună taxe suplimentare asupra companiilor care își continuă activitățile din Rusia.

„Discuțiile despre acest subiect au început deja și sperăm că aceste propuneri vor fi adoptate. Suntem deschiși discuțiilor”, a precizat Piotr Muller (citește continuarea AICI).

Polonia acuză Ungaria de atitudine prietenoasă cu Rusia. Andrzej Duda a refuzat să se întâlnească cu omologul de la Budapesta

Contrar planurilor preliminare, președintele Ungariei nu se va deplasa la sărbătoarea programată pentru Ziua Prieteniei Polono-Maghiare.

János Áder era așteptat pe 23 martie 2022 în orașul polonez Bochnia, cu ocazia zilei de prietenie polono-maghiară, dar președintele Ungariei nu se va mai deplasa, programul său fiind anulat.

Portalul a fost informat de mai multe surse independente că statuia Sfintei Kinga, fiica Regelui nostru Béla Árpád, ar fi fost dezvelită de președintele Ungariei János Áder și președintele Andrzej Duda alături de primele doamne, dar organizatorii au anulat programul. Astfel, președintele ungar nu va mai călători în Polonia.

Din cauza poziției pro-ruse a Ungariei, Andrzej Duda nu a dorit să se afișeze în public alături de omologul său maghiar la un astfel de eveniment protocolar.

Atitudinea prietenoasă față de Putin a guvernului ungar a provocat și tensiuni serioase în Grupul de la Visegrád, scrie nepszava.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel