Familia Dr. Lucia Mihăilescu și copiii anunță cu durere că s-a stins din viață Dr. Radu Mihăilescu, tată și soț, medic care și-a dedicat viața alinării suferinței. Pentru cei care doresc să își ia rămas bun, este la biserica Adormirea Maicii Domnului din incinta spitalului "Alexandru Obregia" unde va avea loc slujba înmormântării, joi la ora 13:00.
Născut la 17 iunie, 1954, la Iaşi și tată a patru copii, trei băieți și o fată, Radu Mihăilescu, "ajuns psihiatru din întâmplare", după cum declara în urmă cu doi ani într-un interviu, și-a dedicat întreaga viață carierei. Radu Mihailescu a fost Conf. Dr., medic primar psihiatru, șef de secție la Spitalul Clinic de Psihiatrie “Prof. Alex. Obregia”, fost director general al acestui spital, fost șef al Catedrei de Psihiatrie și Știintele Comportamentului la Facultatea de Medicină, Universitatea „Titu Maiorescu” din București.
"Am tratat milionari în euro, fete care au fost finaliste la Miss, profesori universitari, posesori de-ai unor lucruri pe care ceilalţi le consideră esenţa fericirii. Boala psihică nu ţine cont că eşti bogat sau sărac, frumos sau nu", spunea medicul Mihăilescu despre cei 30 de carieră în psihiatrie.
Sicriul cu trupul neînsuflețit al medicului Radu Mihăilescu este depus la capela Bisericii "Adormirea Maicii Domnului" din incinta Spitalului Obrejia, biserică ctitorită de medicul Mihăilescu în timpul în care s-a aflat la conducerea spitalului.
Școala românească de psihiatrie a pierdut o personalitate de marcă
Personalitate de marcă a psihiatriei românești, coleg stimat și iubit de toți cei care l-au cunoscut cu adevărat, pasionat de cercetarea ștințifică a domeniului (a fost mai mulți ani cercetător la Laboratorul de Psihiatrie al fostului Institut de Neurologie și Psihiatrie), domeniu în care era o autoritate incontestabilă, talentat autor a numeroase articole și capitole de carte, publicate în țară sau străinătate, formator de tineri rezidenți în psihiatrie, conf. dr. Radu Mihailescu lasă în urma sa un gol de neînlocuit.
Activitatea sa științifică a fost axată mai ales pe psihiatria clinică din domeniul psihozelor majore, tulburărilor anxioase și de personalitate, psihofarmacologie, alcoologie, precum și în domeniul managementului de servicii și cel legislativ.
A făcut parte din colectivul de redactare a primei Legi a Sănătății Mintale din România, a fost co – autor al “Tratatului de Sănătate Mintală”, a fost membru fondator al Ligii Române de Sănătate Mintală și al ONG ALIAT, a fost animator și secretar al Asociației Române de Psihiatre și coeditor al Revistei naționale de Psihiatrie (Revista Română de Psihiatrie) , seria III, incepând cu 1999 și pînă în 2009, precum și principal autor al Programului Național de Sănătate Mintală al Ministerului Sănătății, document oficial solicitat de Uniunea Europeană în faza de preaderare a României la UE.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu