EXCLUSIV  Medicamentele, livrate prin poştă. Daciana Toma şi Radu Gănescu, argumente: Beneficii foarte mari

Farmacie
Farmacie

Radu Gănescu, preşedintele COPAC, a analizat varianta ca medicamentele să poată fi livrate prin poştă direct la pacienţi acasă, fără ca aceştia să mai fie nevoiţi să alerge prin farmacii pentru a le procura.

Dr. Daciana Toma, Secretar al Societății Naționale de Medicina Familiei şi Radu Gănescu, președintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) a analiza varianta livrării medicamentelor prin poştă, la domiciliul pacienţilor, astfel încât pacienţii - mai ales pensionarii - să nu mai fie nevoiţi să meargă până la farmacie. Iată ce au declarat cei doi interlocutori: 

Daciana Toma: „Gândiţi-vă la faptul că eu am obligaţia să scriu reţetele pe denumirea comună internaţională. Iar pacientul îşi alege din farmacie denumirea comercială, în funcţie de anumite preferinţe, inclusiv de cele financiare. Mă întreb cum s-ar putea rezolva această problemă, având în vedere că diferenţele de preţ sunt foarte mari în funcţie de tipul de preparat pe care îl alege pacientul, dar şi de farmacie”.

Radu Gănescu: „Un astfel de sistem există în alte ţări europene. Cel mai bun exemplu este Anglia, acolo unde tratamentul este livrat la pacient acasă. (...) Este de luat în considerare; tratamentul la domiciliu este un concept apărut în ultima perioadă, dar care aduce beneficii foarte mari pacienţilor. Sunt pacienţi nedeplasabili. Sunt pacienţi care chiar au nevoie, de exemplu în această pandemie, să stea acasă, să nu intre în contact cu oamenii, deci ar avea nevoie de livrarea medicamentelor la domiciliu”.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel