MB - Prinţul William şi soţia sa, Kate, într-o vizită "complexă" săptămâna viitoare în Pakistan

Prinţul William şi soţia sa, Kate, vor merge în vizită săptămâna viitoare în Pakistan, în ceea ce Palatul Kensington a descris drept cel mai "complex" turneu efectuat de cuplul regal britanic, ţinând cont de problemele de securitate şi de logistică, relatează vineri Reuters.

Vizita de cinci zile survine în momentul în care Marea Britanie încearcă să-şi revigoreze relaţiile externe, pe fondul unui Brexit inevitabil, în timp ce Pakistanul depune eforturi pentru a-şi reface imaginea la nivel global, pentru a stimula turismul şi a atrage investiţii.

Acesta va fi prima vizită în Pakistan a unor membri ai familiei regale britanice de peste un deceniu, după cea a Prinţului Charles şi a soţiei sale, Camilla, în 2006.

William şi Kate sosesc luni într-o vizită care va include nordul ţării, capitala Islamabad şi oraşul Lahore, cu accent pe schimbările climatice, accesul la educaţie şi securitate.

"Acesta este cel mai complex turneu efectuat de duce şi de ducesă până în prezent, având în vedere elementele de logistică şi de securitate", a declarat biroul lor de presă.

Vizita, organizată la solicitarea Ministerului de Externe britanic, ar putea ajuta ambele părţi să-şi promoveze obiectivele diplomatice, estimează experţi pe probleme de politică externă şi oficiali.

"Momentul viitoarei vizite regale este important atât pentru Pakistan, cât şi pentru Regatul Unit", a declarat Khalid Jarral, membru al Asia Research Institute specializat în diplomaţie economică de la Universitatea din Nottingham, adăugând că Marea Britanie îşi reajustează relaţiile sale globale şi caută noi oportunităţi comerciale, având în vedere ruperea relaţiilor cu Uniunea Europeană.

"Este o vizită de bunăvoinţă şi ei vor să promoveze relaţiile bune dintre Pakistan, Marea Britanie şi noua noastră generaţie", a declarat vineri ministrul de externe pakistanez, Shah Mehmood Qureshi.

Deosebit de importantă, afirmă oficiali şi membri din industria turismului, este şansa ca Pakistanul să-şi refacă sectorul turistic, cândva extrem de dependent de vizitatorii britanici, dar care a devenit aproape inexistent după atacurile din 11 septembrie şi o serie de atentate sinucigaşe.

"Această vizită va ajuta cu siguranţă Pakistanul să-şi construiască o imagine la nivel global, pentru a vedea că acest loc nu mai reprezintă un risc pentru securitate şi este suficient de paşnic pentru a găzdui figuri importante, precum cuplul regal", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Iftikhar Durrani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel