Mazăre, Madagascar. Ce PERICOL îl paşte acum

O ploaie puternică a lovit Madagascarul, chiar înainte ca ciclonul tropical Ava se atiingă, la rândul său, insula.

În nordul îndepărtat al Madagascarului, au fost raportate precipitaţii de 43 mm de ploaie în 24 de ore până la ora 06:00 GMT miercuri, în timp ce pe insula de est Nosy Boraha ploile au însumat 59 mm.

În ciuda ploilor torențiale, centrul furtunii a rămas la aproximativ 250 km în largul coastei de est a Madagascarului. Ciclonul se mișcă spre vest foarte încet, cu 13 kilometri pe oră şi se aşteaptă ca forţa sa să crească.

În ultimele ore, Ciclonul Ava a devenit mai compact, iar mişcarea sa s-a intensificat. Condițiile rămân favorabile pentru a se întări, cu temperaturi de suprafață la mari de 28-29C, iar vânturile care o însoţesc devin şi ele mai puternice.

În timp ce furtuna este prevăzută să se consolideze, traseul său este mai dificil de determinat de către specialişti.

Cicloanele tropicale sunt însoţite de vânturi în atmosfera superioară, dar acestea sunt destul de slabe și evoluează rapid, astfel încât acestea s-ar putea schimba fără avertisment. Prognoza actuală arată o mișcare a ciclonului încet înspre partea de est a Madagascarului, unde se aşteaptă să se stabilizeze.

Acest lucru ar putea aduce câteva zile de ploi torențiale în nord-estul insulei, ceea ce ar putea declanșa inundații sau alunecări de teren. Specialiştii remarcă paftul că Madagascarul este lovit în mod regulat de cicloane între noiembrie și aprilie.

[citeste si]

În martie 2017, ciclonul tropical Enawo a lovit în nord-estul țării. Enawo a fost cel mai puternic ciclon care a lovit Madagascarul în 13 ani, cu vânturi de 230 km / h, echivalentul unui uragan de categoria 4. A ucis cel puțin 80 de persoane, iar aproape un sfert de milion au pierdut casele.

Ava, actualul ciclon, este mult mai mic și mai slab comparativ, dar o perioadă prea lungă de ploi torențiale ar putea fi totuși foarte distructivă pentru insula extrem de vulnerabilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel