Martin Schulz: România şi Bulgaria nu vor adera la Schengen în 2011

Liderul grupului socialiştilor din Parlamentul European, Martin Schulz, este pesimist în legătură cu aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen în 2011, informeată postul naţional de radio al Bulgariei.

"Sunt două motive. Avem multe probleme cu emigranţii, în special minoritatea romă va juca un rol important în Franţa. De aceea cred că Sarkozy va încerca să evite această discuţie înainte de alegerile prezidenţiale din 2012. Situaţia din Germania este asemănătoare, dar nu este legată de romi, ci de muncitorii imigranţi. Aşa că să fim sinceri, dacă două state mari sunt împotrivă, este puţin probabil să se ajungă la votare în anul 2011", a declarat Schulz.

Potrivit lui Schulz, aderarea Bulgariei la spaţiul Schengen în martie 2011 depinde în totalitate de reformele sale în domeniul justiţiei şi luptei împotriva crimei organizate.

Franţa a anunţat deja că nu va sprijini aderarea României şi Bulgariei la Schengen în luna martie 2011, preferând să aştepte raporturile pe justiţie ale Comisiei Europene din vara anului viitor.

Martin Schulz a mai spus că grupul S&D este de părere că România şi Bulgaria, fiind membre ale Uniunii Europene, trebuie să adere cât mai repede şi la spaţiul Schengen. El a precizat însă că această decizie va fi luată, însă nu de Parlamentul European, ci de guvernele ţărilor membre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel