Marius Budăi, precizări despre majorările de salarii şi pensii, după moţiune: Am auzit pe ultima sută de metri

Ministrul interimar al Muncii, Marius Budăi, a declarat că va preda celui care va prelua portofoliul toate proiectele implementate până acum și a subliniat că speră ca cei care vin la guvernare să respecte creșterile salariale din program.Budăi a mai spus că nu se teme de un audit cerut de opoziție.

„Vom preda cu tot ce am făcut până acum, toate realizările pe care le-am făcut. Din păcate, panica românilor asupra a ceea ce se va întâmpla, asupra salariilor și pensiilor, și anume această austeritate anunțată pe la colțuri de colegii din Opoziție. Sper ca cei care vin la guvernare să se țină de aceste măriri. Am auzit pe ultima sută de metri că nu vom tăia salariile și pensiile - este un lucru bun, dar nu am auzit dacă vom implementa în continuare aceste creșteri”, a declarat Marius Budăi, la Antena3.

Ministrul interimar al Muncii a mai menționat și creșterile salariale din programul Guvernului Dăncilă: „La 1 ianuarie 2020 trebuie mărite salariile cu 25% din diferență, la 1 septembrie 2020, salariile profesorilor trebuie să fie aduse la nivelul salariilor din 2022, iar punctul de pensie trebuie să ajungă la 1.775 lei”.

Budăi a mai spus că, dacă va veni un audit din partea Opoziției, nu se teme. „Nu, absolut deloc (nu se teme, n.r.), este un lucru normal. Așa se face, nu avem nicio problemă”, a mai spus ministrul interimar. Moțiunea de cenzură a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Parlamentului, fiind 238 de voturi „pentru”, patru „împotrivă” și trei voturi anulate. Astfel, Guvernul Dăncilă a picat. Marius Budăi a fost ministru al Muncii în acest guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel