Marilen Pitrea: PSD atacă instituțiile din Consiliul Suprem de Apărare a Țării

Deputatul PNL Marilen Pitrea atacă Partidul Social Democrat pe tema rectificării bugetare.

  „Dacă trecem dincolo de cifre și privim ansamblul mesajului politic al puterii de azi, vom vedea că sensul în care PSDragnea utilizează periculos rectificarea bugetară este unul ce trece dincolo de cifre, de priorități, de programul de guvernare sau de normalitatea execuției bugetare: în strategia puterii, bugetul României devine armă tactică investită cu capacitate de amenințare, într-un periculos război cu instituțiile anticorupție”, este anunțul pe care l-a făcut azi deputatul PNL Marilen Pirtea, secretar al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, Coordonator al Comisiei de Educație din PNL.

 Opoziția nu poate asista indiferentă

"Ministrul Finanțelor afirma ieri, cu referire la lipsa avizului Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) asupra propunerilor de tăieri bugetare, cum că 'rectificarea bugetară va fi săptămâna viitoare, cu sau fără avizul CSAT'. Șase dintre cele douăsprezece instituții pentru care sunt propuse tăieri bugetare fac parte din Consiliu! 'Dintr-o dată, printr-un adevărat spectacol mediatic, subiectul rectificării bugetare iese din sfera argumentărilor economice și fiscale și intră pe terenul nisipos al unei bătălii mediatice pe care actuala putere o duce, un război de uzură deschis împotriva principalelor instituții care au susținut mecanismul anticorupție. Opoziția nu poate asista indiferentă, arcul partidelor de opoziție fiind reactiv la atacurile oamenilor lui Liviu Dragnea asupra instituțiilor din CSAT, un atac ce îl vizează inclusiv pe președintele Iohannis', subliniază Pitrea", conform comunicatului.

  Este vorba de cu totul altceva

„Am parcurs cu mare atenție o întreagă colecție de informații, disponibile în mediul public și politic, asupra iminentei rectificări bugetare, a doua din această vară. Toate semnalele disponibile converg spre o singură concluzie: acum nu mai este vorba de manevre guvernamentale asupra capitolelor bugetare, prin care Guvernul ar ascunde incapacitatea administrativă de a colecta TVA-ul ori și amplificarea deficitului, cum s-a întâmplat la începutul lunii august. La această rectificare, anunțată ca fiind iminentă, nu mai este vorba de rațiuni financiare și de bani, așa cum ne-am aștepta să regăsim în pozițiile oficiale. Este vorba de cu totul altceva, o strategie care iese complet din sfera reglementărilor Ministerului de Finanțe”, afirmă deputatul Marilen Pirtea.

 Depășește linia roșie

" Principalele diminuări de credite, prevăzute în proiectul rectificării de buget, vor fi la Serviciul Român de Informații (-113 milioane de lei), Ministerul Cercetării și Inovării (-122,1 milioane de lei), Ministerul Energiei (-45,7 milioane de lei), Ministerul Dezvoltării (-44,2 milioane lei), Ministerul Afacerilor Externe (-35,1 milioane lei), Serviciul de Protecție și Pază (-22,7 milioane de lei), Ministerul Turismului (-17,3 milioane de lei), Ministerul Mediului (-17 milioane de lei), Serviciul de Informații Externe (-16,5 milioane de lei), Serviciul de Telecomunicații Speciale (-16,2 milioane lei), Ministerul Economiei (-15 milioane lei), Administrația Prezidențială (- 11 milioane de lei). Șase dintre aceste instituții fac parte din CSAT" de arată în comuncatul liberalului. 

 „Prin atacurile asupra funcționării CSAT și a Administrației Prezidențiale, PSD depășește linia roșie care delimitează zona de interese arondate securității naționale. În această zonă se află și strategia anticorupție, reglementată legal prin decizii CSAT, ceea ce explică invocarea publică de către PSD a acestui episod conflictual, având ca pretext rectificarea bugetară”, conchide deputatul PNL Marilen Pirtea, secretar al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel