Mareşalul libian Khalifa Haftar a fost primit în mod discret la Roma de şeful guvernului Giuseppe Conte

Şeful guvernului italian Giuseppe Conte l-a primit joi dimineaţa la Roma pe mareşalul libian Khalifa Haftar, ''omul forte'' din estul Libiei care a lansat o ofensivă împotriva capitalei Tripoli, relatează AFP.

A fost o întâlnire destul de lungă, un schimb lung de informaţii. I-am făcut cunoscută poziţia guvernului. Vrem o încetare a focului şi considerăm calea diplomatică drept unica soluţie, a declarat Conte presei în marja unei alte întâlniri la mijlocul zilei. Nimic nu s-a aflat înainte de trecerea lui Haftar prin Italia. Potrivit media italiene, Haftar urma să meargă apoi la Paris.

Marţi, ministrul francez de externe Jean-Yves Le Drian a anunţat că preşedintele francez Emmanuel Macron intenţionează să se întâlnească cu Haftar. Giuseppe Conte a declarat la rândul său săptămâna trecută că doreşte să se întâlnească cu responsabilul libian, după ce l-a primit pe premierul guvernului libian de uniune naţională (GNA), Fayez al-Sarraj, pe 7 mai la Roma.

După mai bine de o lună de ofensivă, fără rezultate, a trupelor mareşalului Haftar pentru a cuceri Tripoli, situaţia din Libia pare să fie în impas, atât din punct de vedere militar, cât şi din punct de vedere politic. Uniunea Europeană a condamnat luni ofensiva forţelor mareşalului Haftar, considerând-o drept o ameninţare pentru securitatea internaţională, şi a făcut apel la o încetare imediată a focului în Libia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel