Marele absent de la semnarea acordului cu Iohannis

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Ludovic Orban, Victor Ponta, Dan Barna și Eugen Tomac au semnat Acordul Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României.

Marele absent a fost Kelemen Hunor. Preşedintele UDMR a declarat că este de acord cu pactul politic al preşedintelui Iohannis, însă îl va semna abia săptămâna viitoare, când se va reîntoarce în ţară.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că PSD a refuzat, prin răspunsurile date în media, să semneze Acordul Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României, el afirmând că social-democraţii "aveau mai multe amendamente decât articole" la acest pact.

"Acest referendum trebuie implementat şi atunci am analizat cu mare atenţie ce au votat românii. Românii au votat pentru România Europeană, contra acelui atac nemernic pesedist asupra Justiţiei şi contra unei guvernări lamentabile. După consultările cu partidele parlamentare am formulat concluziile într-un document pe care l-am propus spre semnare partidelor parlamentare - un Acord Naţional pentru consolidarea parcursului european. Astăzi ne aflăm aici. Au răspuns direct, clar, deschis 'Da, semnăm' PNL, USR, PRO România şi PMP. Preşedinţii acestor partide sunt prezenţi pentru a semna acest acord. Pe mine nu m-a anunţat că este interesat PSD, care aparent din 27 mai se schimbase, dar nu este aşa, PSD nu s-a schimbat, nu se schimbă, a pierdut primul rând de alegeri dintr-un set mai larg, dar a rămas doar cu aparenţa schimbării. Urmăreşte aceleaşi obiective şi răspunsul pe care mi l-au dat prin media a fost practic un refuz. Aveau mai multe amendamente decât articole la acest Acord. PSD a dăunat foarte mult României. Din cauza PSD România nu s-a dezvoltat mai mult şi nu se dezvoltă nici acum mai mult", a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni, cu ocazia semnării Acordului.

El a afirmat că ceremonia de joi nu reprezintă un pas prin care alţii sunt excluşi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel