Marea Britanie - Mii de persoane au participat la deschiderea Festivalului Glastonbury 2019

Glastonbury, cel mai mare festival în aer liber din lume, şi-a deschis miercuri porţile miilor de norocoşi aflaţi în posesia unui bilet, sosiţi la Worthy Farm din sud-vestul Angliei pentru a asista la concerte susţinute de artişti precum Stormzy, Kylie sau Janet Jackson, informează Reuters. 

Două milioane de persoane s-au înregistrat în avans pentru a cumpăra unul dintre cele 135.000 de bilete de intrare, care oferă acces general la acest festival reluat în 2019 după o pauză de un an. 

Trupa rock americană The Killers, rapperul britanic Stormzy şi The Cure, regii rockului gotic, formaţie care a concertat pentru prima dată pe faimoasa Pyramid Stage în 1986, sunt capetele de afiş ale ediţiei de anul acesta a evenimentului. 

Miley Cyrus, Mavis Staples şi Billie Eilish se numără printre cele câteva sute de artişti care vor urca pe cele 11 scene principale pe durata a trei zile de festival. Spectacole de teatru, cabaret, circ, precum şi din alte domenii interpretative vor avea loc în cadrul festivalului, desfăşurat pe o suprafaţă de peste 360 de hectare. 

Festivalul Glastonbury a fost înfiinţat de un fermier, Michael Eavis (83 de ani), şi de soţia sa Jean, în 1970, inspiraţi de Festivalul de Blues de la Bath. Cântăreţul Marc Bolan a urcat pe scena primei ediţii a evenimentului, când biletul de intrare a costat o liră sterlină, iar participanţii puteau servi în mod gratuit lapte. 

Biletele pentru ediţia din acest an a festivalului, care au avut preţul de 248 de lire sterline (314 de dolari), s-au epuizat în 36 de minute.

"Ne-am cumpărat bilete în primele două minute după ce s-au pus în vânzare", a declarat pentru Reuters Juliana, de 25 de ani din Canada, care se îndrepta spre locul de desfăşurare a festivalului, pornind din Gara Paddington, miercuri dimineaţă. "Nu ştiu cum, a fost un fel de miracol, n-am idee cum s-a întâmplat!"

Festivalul Glastonbury, care s-a extins pe terenurile a încă 12 ferme din vecinătate, este celebru atât pentru baia de nămol în care se transformă în zilele ploioase, cât şi pentru artiştii care concertează. 

Terenul era uscat miercuri dimineaţă când au început să sosească primii participanţi, iar potrivit prognozelor, vrema va fi călduroasă în următoarele zile. 

Festivalul, care donează trei milioane de lire sterline organizaţiilor de caritate Oxfam, Greenpeace şi Water Aid, a interzis anul acesta vânzarea sticlelor din plastic de unică folosinţă, în scopul reducerii impactului asupra mediului pe care construcţia acestui oraş temporar îl are asupra zonei rurale britanice. 

Emily Eavis, care organizează festivalul împreună cu tatăl său, a precizat că interdicţia va împiedica folosirea a peste un milion de sticle din plastic.

"Sper ca toată lumea - de la posesorii de bilete, la artiştii care concertează - vor pleca de la Worthy Farm anul acesta conştienţi de faptul că şi schimbările mici, cotidiene pot produce o schimbare reală", a spus aceasta. "Acum sau niciodată", a adăugat organizatoarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel