Marcica Belearta, bătaie de joc. Ce i-a făcut statul român. Mesaj CRUNT

Marcica Belearta Mononoke, o tânără care suferă de scleroză multiplă, a avut parte de o umilință cruntă din partea statului român.

Primește o pensie de handicap de 39 de lei lunar. Atunci când poate, scrie poezii, iar o editură a decis să îi publice poeziile. Din vânzarea cărții, Marcica Belearta Mononoke a avut profit de 260 de lei. Astăzi a primit hârtii acasă că pensia ei de 39 de lei se suspendă pe trei ani fiindcă a încasat ilicit bani din vânzarea cărții. Corina Băcanu a vorbit despre acest subiect.

"Doamnelor, domnilor, se pare că ei au învins. Nu m-am gândit niciodată să plec din România. Niciodată. Dar se pare că ăștia chiar trebuie să rămâna fără sursa lor de furt. Marcica Belearta Mononoke e bolnavă de scleroză multiplă. Primește de la Statul Român pensie de handicapat 39 de lei pe lună. Atunci când poate, scrie poezii. O editură a decis să îi publice poeziile. Din vânzarea cărții, prietena mea a avut un profit de 260 de lei. Azi a primit hârtii acasă că pensia ei de 39 de lei se suspendă pe 3 ani fiindcă a încasat ilicit bani din vânzarea cărții. Această țară a devenit prea greu de suportat. Atâta umilință, atâta scuipat, atâta jeg și abjecție sunt greu de îndurat chiar și pentru un om care își iubește țara. Mă declar complet înfrântă.

[citeste si]

Later Edit. Deși în postul ăsta nu era vorba despre bani, ci despre exterminare, mulți ați întrebat cum o puteți ajuta concret pe Ioana:

Cont RON RO60RZBR0000060018720895
Cont EURO RO49RZBR0000060018720899
Cod swift RZBRROBU
Numele titularului de cont: Florescu Ioana Laura
Cont deschis la Raiffeisen Bank, Adresa: Strada Timotei Cipariu bloc T6, Blaj 515400
cont PayPal [email protected]", a scris Corina Băcanu.

De asemenea, Laura Nureldin a semnalat acest caz strigător la cer.

"Știu că am mai zis, dar mă văd nevoită să o repet: statul român își bate joc de cetățenii lui. De tine, de mine, dar mai ales de oamenii care suferă de diverse maladii incurabile și care au nevoie de ajutor. Acestora din urmă le dă bocanci în gură cu și mai mare sete. Marcica Belearta Mononoke a avut tupeul nemăsurat de a încasa fabuloasa sumă de 200 și ceva de lei din drepturi de autor pentru o carte pe care a publicat-o. Vă recomand călduros volumul, se numește „Poezii pentru văduve" și are un umor dark minunat. Revenind:

pentru că are scleroză multiplă, Marcica avea dreptul la un venit lunar fabulos de 39 de lei. Plus o pensie minimă. Bani pe care statul îi vrea înapoi pe luna cu drepturi de autor, fiindcă, nu-i așa, femeia s-a îmbogățit din vânzarea cărții. (Apropo, dacă cineva își imaginează că în România poți trăi din scris cred că se referă la denunțuri, nu la cărți).

Profit de ocazie să dedic din nou statului român poezia mea preferată din cele scrise de Marcica:
„De tine-mi aduc aminte
Florile albe de crin
Și că tre să-ți ud mormântul,
Crucea mă-tii de cretin." - a fost mesajul transmis de jurnalista de la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel