Maramureş: 'Iarna băimăreană', eveniment susţinut de primăria locală cu 1,5 milioane lei

[] []

06 noi 2019 / 14:27
Salveaza PDF Comentarii

Evenimentul 'Iarna băimăreană', organizat de primăria municipiului Baia Mare, are un buget de 1,5 milioane lei şi va fi deschis în prezenţa publicului de Ziua Naţională a României, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, primarul Cătălin Cherecheş.

'E un eveniment aparate cu o durată de timp prelungită, eveniment care e propus să fie accesibil publicului printr-un spectacol în aer liber de Ziua Naţională a României, pe 1 Decembrie. Consiliul Local a alocat pentru evenimentul Iarna băimăreană, suma de 1,5 milioane de lei, pentru toate serviciile preconizate să aibă loc. Anual, încercăm să transformăm evenimentul în unul de impact la nivelul comunităţii şi să creăm atmosfera specifică sărbătorilor de iarnă', a spus Cătălin Cherecheş.

Potrivit acestuia, de Ziua Naţională, Primăria municipiului Baia Mare va oferi o recepţie la care vor fi invitate persoanele care au primit titlul de cetăţean de onoare de-a lungul ultimilor 30 de ani, veteranii de război, dar şi alte personalităţi din lumea culturii, educaţiei şi sportului care au contribuit la imaginea oraşului.

Evenimentul 'Iarna băimăreană' va avea loc în perioada 1 decembrie 2019 - 1 ianuarie 2020, iar programul cuprinde spectacole în aer liber care vor marca Ziua Naţională, concerte de muzică tradiţională, colinde, concerte de muzică modernă, concerte de muzică clasică, momente de distracţie pentru copii de Moş Nicolae, iar de Revelion, concerte în aer liber ale unor trupe locale şi spectacole de artificii.

De asemenea, Primăria municipiului Baia Mare va organiza în paralel cu acest eveniment 'Târgul de Crăciun' (30 noiembrie 2019 - 15 ianuarie 2020), manifestare la care au fost invitaţi micii producători individuali, fermieri şi meşteri populari pentru a-şi expune şi comercializa produsele specifice în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, inclusiv pentru cei care sărbătoresc pe stil vechi, îndeosebi etnici ucraineni, informează Agerpres. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23