Oprea minte. Mică diversiune a MApN, care publică tabelele cu 21.717 pensii militare recalculate

pensionari-militari
pensionari-militari

Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a jignit cadrele militare în rezervă și retragere, când s-a lansat într-un atac furibund la  adresa Opoziției, la postul de știri al Armatei. Oprea s-a referit la ”injuriile unor indivizi care nu știu ce înseamnă Armata”, uitând că aceia care au contestat procesul de recalculare sunt generali sau colonei în rezervă și retragere, unii luptând efectiv, spre deosebire de politicianul Oprea, fost ofițer de intendență.  MApN va posta miercuri pe site tabelele cu datele procesate pentru cele 21.717 dosare procesate pe baza adeverinţelor de venit până la 31 decembrie.

Ministrul Apărării a manipulat cifrele pentru a convinge beneficiarii pensiilor că ar trebui să se bucure, când aceștia constată că banii pe care îi primesc pe card sunt reduși cu 50-60 la sută. El a recunoscut că peste 20.000 de militari nu au depus cereri de reclaculare, deci nu au fost de acord cu procesul de retragere a unui drept câștigat. Aceștia au deschis sau vor deschide procese cu ministerul, iar în prezent primesc pensii mult diminuate, pe baza venitului mediu pe economie. Doar 25.798 de dosare au și fost procesate, deci restul celor peste 50.000 de militari care au fost de acord cu recalcularea se confruntă la rândul lor cu reducerea venitului. Oprea nu a explicat cum de le lipsesc militarilor ani de zile din evidențele MApN, astfel încât pensiile recalculate sunt mai mici în cazul  ofițerilor superiori decât în cazul subofițerilor. De fapt, discursul lui Oprea a urmărit să îi liniștească pe funcționarii MApN care lucrează la recalculare, pe numele cărora au fost  înaintate plângeri penale pentru nerespectarea unor hotărâri judecătorești și pentru fals în acte. Oprea a mulțumit celor 5000 de angajați care s-au implicat în recalculare, prin această cifră dorind să demonstreze propriilor angajați că nu au de ce se teme de pușcărie, odată ce sunt atât de mulți cei care ar putea fi cercetați penal.

Prin postarea pensiilor pe site, ministerul menţionează că îşi propune  să demonstreze că pensiile militare pentru cei care au cariera militară completă şi pensie până la 3.000 de lei nu vor scădea. De asemenea, MApN vrea să arate că pensiile nu vor scădea ci, dimpotrivă, vor creşte, în mare parte, şi pentru cei cu carieră militară incompletă şi pensii până la 3.000 de lei, informează Mediafax

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a anunţat, miercuri, că pensionarii militari ale căror dosare nu au fost procesate încă şi ale căror pensii au fost calculate pe baza salariului mediu brut pe economie, vor primi retroactiv sumele ce li se cuvin. "Pensionarilor militari ale căror dosare nu au fost încă procesate şi care, potrivit legii, au primit o pensie recalculată la nivelul salariului mediu pe economie, le transmit să aibă încredere că vor primi retroactiv pensiile care li se cuvin de la 1 ianuarie anul acesta", a spus Oprea. "Chiar şi în cazurile particulare în care anumite perioade din carieră nu au fost identificate în arhive, procesul de completare a informaţiilor va continua până când va fi soluţionat şi ultimul dosar", a mai spus ministrul

MApN a precizat că, din raţiuni de confidenţialitate şi potrivit dispoziţiilor legale, nu va posta numele şi prenumele beneficiarilor.

Totodată, MApN a mai precizat că alte aproape 5.000 de dosare de pensie au fost procesate de la începutul anului 2011.

Membrii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) urmează să participe, în 24 ianuarie, la un marş de protest în Bucureşti, scopul fiind de a manifesta împotriva faptului că instituţiile în cadrul cărora şi-au desfăşurat activitatea - MApN, MAI, SRI - refuză să aplice hotărârile ICCJ.

Vezi aici situaţia recalculării pensiilor militare, pe baza adeverinţelor de venit, până la data de 18.01.2011

Vezi Declaraţia de presă a lui Gabriel Oprea pe tema recalculării pensiilor militare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel