Manuale școlare. Ministerul Educației, anunț

Bogdan Bolojan / 20 noi 2017 / 16:17 Salveaza PDF Comentarii

Livrarea în depozitele de carte şcolară a tranşei a treia de manuale şcolare destinate elevilor de clasa a V-a a fost finalizată în întregime în 39 de judeţe, a informat luni Ministerul Educaţiei Naţionale. 

"Conform datelor centralizate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), livrarea în depozitele de carte şcolară a tranşei a treia de manuale şcolare destinate elevilor de clasa a V-a a fost finalizată în întregime în 39 de judeţe. Reamintim că, în acord cu angajamentele asumate prin contract, editurile câştigătoare în cadrul licitaţiei organizate anul acesta de CNEE au avut ca termen-limită de furnizare a manualelor data de 17 noiembrie", precizează sursa citată. 

Potrivit MEN, termenul de livrare nu a fost respectat de trei edituri. 

Astfel, afirmă sursa citată, în judeţul Dâmboviţa, editurile S.C. Grupul Editorial Art şi S.C. Intuitext SRL nu au furnizat manualele şcolare pentru disciplinele Limba şi literatura română şi Biologie, în timp ce în judeţul Harghita există întârzieri provocate de S.C. Intuitext SRL pentru aceleaşi discipline şi Grup Editorial Litera - opt discipline. 

[citeste si]

În judeţul Suceava, livrarea manualelor şcolare "este afectată de nerespectarea termenului-limită de către Grupul Editorial Litera (opt discipline), transportul fiind în curs de derulare", potrivit informaţiilor transmise de Inspectoratul Şcolar Judeţean. 

"Graficele au vizat livrarea manualelor şcolare de clasa a V-a în perioada 17 octombrie - 17 noiembrie pentru următoarele materii: Limba şi literatura română, Limba engleză (limbă modernă 1), Limbă franceză (limbă modernă 2), Limba germană (limbă modernă 1/limbă modernă 2/limbă modernă 1 - studiu intensiv), Biologie, Educaţie socială, Geografie, Educaţie plastică, Educaţie muzicală, respectiv Consiliere şi dezvoltare personală", se arată în comunicat. 

Versiunile digitale/electronice ale tuturor manualelor şcolare pentru elevii de clasa a V-a sunt disponibile pe platforma manuale.edu.ro, începând din prima parte a lunii octombrie, relatează Agerpres. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28