"Make Europe Great Again (MEGA)", a doua zi: Critici la adresa UE și pericolul dependenței Europei de China

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

În acest weekend, la Palatul Parlamentului, a avut loc conferinţa "Make Europe Great Again (MEGA)", organizată de Institutul Conservator Mihai Eminescu, condus de senatorul AUR Claudiu Târziu. 

La eveniment au participat invitaţi internaţionali de renume, printre care Dr. Robert Malone, Sherronna Bishop, europarlamentarii Nicolas Bay, Ryszard Czarnecki și Morten Messerschmidt, Bruce LeVell reprezentant al administrației Trump, dar și Eduardo Verástegui, fondator și președinte al Viva México Movement, dar și George Simion, președintele AUR, Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR.

"Acest eveniment reprezintă o oportunitate unică de a asculta și interacționa cu vorbitori de renume, printre care figurează personalități politice din România și invitați internaționali de renume. Vor fi prezenți George Simion, președintele AUR, Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, și alte personalități internaționale marcante, precum Dr. Robert Malone, Sherronna Bishop, europarlamentarii Nicolas Bay, Ryszard Czarnecki și Morten Messerschmidt, Bruce LeVell reprezentant al administrației Trump, și Eduardo Verástegui, fondator și președinte al Viva México Movement', anunță organizatorii într-un comunicat.

Vezi și:  "Make Europe Great Again (MEGA)", prima zi. Declaraţii împotriva Ursulei von der Leyen şi un avertisment. "Anul răspântiilor"

Duminică, 28 aprilie 2024, în a doua zi de conferință, a susţinut un discurs europarlamentarul francez Nicolas Bay.

Nicolas Bay, critici la adresa Uniunii Europene

"Ţările europene au o diversitate culturală - istoria noastră a fost rezultatul unor conflicte violente. Civilizația europeană a fost construită cu sânge, prin încercări extraordinare. Avem o civilizaţie comună incontestabilă - raţiunea şi filozofie greacă, apoi democraţia romană, apoi creştinătatea. De la Bucureşti la Paris, de la Sofia la Lisabona, de la Varşovia la Copenhaga, peste tot bate aceeași inimă civilațională a Europei pe care trebuie să o apărăm", a spus Nicolas Bay.

"Legătura cu familia este atacată tot timpul de progresişti. Apoi, regiunile noastre, teritoriile", a punctat acesta.

"Trebuie să ne protejăm frontierele şi să facem în aşa fel încât să nu fim invadaţi de milioane de persoane care nu ne respectă şi nu au vocaţia să rămână în Europa", a mai spus europarlamentarul francez.

"Unii zic că UE este un eşec pentru că a ajuns să ne arate neputința noastră colectivă", a afirmat Nicolas Bay.

Declarațiile integrale, în materialul video de mai jos:

Robert Roos, avertismen privind dependența Europei de China

"Haideți să luăm exemplul tranziției energetice și interdicția motoarelor cu ardere internă. UE a creat o lege care interzice aceste motoare până în 2035. Așadar, toți vom fi obligați să cumpărăm mașini electrice. Dar acestea sunt mult prea scumpe, așa că vorbim de libertatea de a alege care ne este luată. Un alt aspect ar fi că avem 600.000 de locuri de muncă în Europa în industria auto. Nu putem să concurăm cu China pentru că toate aceste materiale de care avem nevoie pentru baterii și așa mai departe nu vin din China, dar din locuri controlate de China.

Ne-am transformat în dependenți energetici de China prin panourile solare, turbinele eoliene, mașinile electrice. Ar trebui să inversăm acest trend.

Din păcate sunt în Parlamentul European de doar cinci ani. Nu am fost niciodată politician, ci antreprenor. M-am îngrijorat mult în legătură cu ce se întâmpla în țara mea, de direcția greșită spre care se îndrepta cu acești politicieni de stânga, liberali. Așa că am intrat în politică.

Problema este că deși suntem o țară inovatoare cu o industrie importantă, ei o distrug. Dăm exemplul fermierilor. Suntem a doua cea mai mare țară ca producție alimentară din lume. Avem fermieri care sunt foarte eficienți. Industria noastră alimentară este distrusă, fermierii noștri ne sunt distruși. Da, Olanda este o țară inovatoare, dar suntem primii și la lucruri greșite: distrugerea fermierilor, tranziția energetică, toate aceste lucruri care nu ajută oamenii", a spus Robert Roos pemtru DCNews.

Ce a spus George Simion în încheierea conferinței

"Au fost zile interesante, sper că aţi avut experienţe frumoase la Bucureşti. Eu am întâlnit foarte mulţi prieteni, mi-am făcut alţi prieteni. Trebuie să ai o piele foarte groasă ca să poţi lupta în aceste zile şi am foarte mult respect pentru oamenii care îşi pun pielea la bătaie pentru a lupta împotriva răului. Eu, în aceste zile, sunt mândru că sunt român. (...) Am făcut o propunere îndrăzneaţă: toţi conservatorii şi suveraniştii, indiferent de afilierea lor politică, ar trebui să semneze un memorandum public prin care să promită că niciodată nu vor vota pentru Ursula von der Leyen (la preşedinţia Comisiei Europene - n.r.)", a afirmat Simion, în finalul conferinţei.

"Ursula von der Leyen a făcut foarte mult rău Uniunii Europene"

"Ursula von der Leyen a făcut foarte mult rău Uniunii Europene şi cetăţenilor săi, cu vaccinurile ei, cu pandemia, cu certificatele verzi, cu noul pact verde şi de aceea noi trebuie să spunem 'stop Ursula' şi să nu o mai lăsăm să ne gestioneze destinele. Vrem ca ea să plece şi să fie oprită. Şi nu pentru că am fi extremişti, conspiraţionişti, vrem ca ea să plece pentru că Ursula este exemplul perfect al tipului de politician de care oamenii s-au săturat: superficial, corupt, înşelător şi dictatorial. Ne-am săturat de bideni, de ursule, de macroni din toată lumea asta. Sunt practic politicieni cu două feţe care promit una şi fac alta după ce sunt aleşi. Nişte ipocriţi care îşi bazează campaniile pe minciuni, pe divizare, pe neadevăruri. E momentul să stopăm aceste lucruri, să nu ne placă nici milionarii, cum ar fi Soroş, care finanţează astfel de campanii cu fonduri nesfârşite. Noi apreciem dragostea de ţară", a adăugat Simion.

El a mai spus că mişcarea conservatoare din Europa trebuie să-şi reunească forţele pentru a ajuta ţările să iasă din această situaţie.

"Ajunge! Trebuie să redăm măreţia Europei şi Americii. Trebuie ca toate ţările noastre să-şi recapete măreţia. Suntem liberi pentru că suntem cu toţii copiii Domnului, suntem patrioţi pentru că suntem fiii şi fiicele naţiunilor noastre, suntem conservatori pentru că avem inimă şi majoritatea populaţiilor din Europa: Franţa, Spania, Anglia şi din America simte la fel ca noi", a mai spus Simion.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel