Potrivit acestuia, coaliţia va putea decide în aprilie 2012, după o nouă discuţie cu reprezentanţii FMI, CE şi ai Băncii Mondiale, în funcţie de stabilizarea unor indicatori macroeconomici şi de evoluţia economiei mondiale, dacă se indexează pensiile şi dacă salariile bugetarilor vor reveni la nivelul anterior diminuării cu 25% din 2010.
Sârbu a afirmat că proiectul de buget de stat pe 2012 este unul al consolidării macroeconomice, dar prudent.
Președintele progresiștilor a afirmat că parlamentarii UNPR vor vota bugetul pe 2012, chiar dacă există şi "un regret" în această privinţă: faptul că partenerii din coaliţie nu au fost convinşi de faptul că aplicarea legii privind taxarea suplimentară a averilor foarte mari ar fi adus suficiente resurse la buget pentru ca indexarea pensiilor să se aplice de la 1 ianuarie 2012.
"Din păcate, acest proiect este privit în continuare cu reticenţă de forţele de dreapta, inclusiv din coaliţie, aşa că am început demersurile de strângere de semnături pentru această iniţiativă", a susținut Sârbu.
Acesta a menţionat, răspunzând unor întrebări, că "este posibil" ca parlamentarii UNPR să depună unele amendamente la bugetul de stat, în funcţie de analizele fiecăruia.
Ședinţa în plen pentru aprobarea bugetului pentru anul 2012 a fost programată pentru 12 decembrie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu