Maidanezii vâlceni, pregătiți pentru adopții în Germania

Primăria din  Râmnicu Vâlcea va amenaja cinci padocuri pentru a pregăti câinii comunitari în vederea adopţiilor internaţionale, iniţial în Germania, a declarat pentru Agerpres primarul Emilian Frâncu. Potrivit statisticilor primăriei, pe străzile Râmnicului se află aproximativ 4.000-4.500 de câini fără stăpân.

"Primăria are un parteneriat cu un ONG din Râmnic privind protecţia animalelor. În baza acestui acord, primăria va amenaja cinci padocuri speciale, unde câinii comunitari vor fi îngrijiţi, sterilizaţi, trataţi pentru a fi adoptaţi în Germania, în primă fază, urmând ca ulterior să avem relaţii şi în Anglia şi Olanda. Acest ONG ne-a cerut cam 60 de câini pe lună să fie într-o bază de date pentru aceste adopţii. Este o şansă pentru aceste animale, este o şansă dată acestor animale", a afirmat Emilian Frâncu.

El a adăugat că Serviciul de Ecarisaj va fi externalizat şi primăria nu va mai suporta cheltuielile cu acest departament, urmând ca firma care va concesiona acest serviciu să se ocupe de luare câinilor maidanezi de pe străzile municipiului Râmnicu Vâlcea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel