Mai nou, Putin face și muncă de teren. A mers să verifice cum sunt pregătiți rușii mobilizați - Video

Mai nou Putin face și muncă de teren. A mers să verifice cum sunt pregătiți rușii mobilizați / Foto: Kremlin.ru
Mai nou Putin face și muncă de teren. A mers să verifice cum sunt pregătiți rușii mobilizați / Foto: Kremlin.ru

Vladimir Putin a verificat pregătirea rușilor mobilizați la poligonul din regiunea Ryazan.

Președintele rus Vladimir Putin a mers să verifice pregătirea militarilor mobilizați la poligonul din districtul militar de vest din regiunea Ryazan, a informat un corespondent Interfax. Astfel, mai nou liderul de la Kremlin pare că face și muncă de teren, deși până acum evita ieșirile. El a mers să verifice ce problemele de coordonare există în unitățile de pregătire a personalului mobilizat care urmează a fi trimis la război în Ucraina.

Putin a ascultat un raport al ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu, despre cum decurge antrenamentul de luptă pentru cetăţenii mobilizaţi în diverse specialităţi militare, precum şi despre coordonarea unităţilor care se ocupă de instruirea celor mobilizați. La terenul de antrenament, președintele Federației Ruse a urmărit demonstrații de exerciții practice de pregătire tactică, de incendiu, inginerie și medicală.

Totodată, Putin a vizitat un complex multifuncțional de tragere, unde personalul militar mobilizat practică diverse metode de tragere în cadrul unităților sub îndrumarea comandanților și instructorilor militari cu experiență de luptă. Verificările lui Putin vin după ce acesta a semnat anterior un decret privind mobilizarea parțială în Federația Rusă. Activitățile de mobilizare au început pe 21 septembrie. Pe 14 octombrie, președintele rus a anunțat că intenționează să finalizeze mobilizarea în termen de două săptămâni.

Câți bani vor primi lunar rușii mobilizați. Vladimir Putin a semnat ordinul

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un ordin privind respectarea strictă a termenilor și a sumelor plăților către personalul militar chemat în cadrul mobilizării parțiale, scrie Interfax.

"Astăzi am semnat o instrucțiune privind respectarea strictă a termenilor și sumelor de plăți stabilite. Permiteți-mi să vă reamintesc că acestea ar trebui să fie de cel puțin 195 de mii de ruble pe lună calendaristică", a spus Putin.

"Ministerul Apărării al Rusiei, împreună cu Ministerul Finanțelor al Rusiei, să stabilească pentru cetățenii Federației Ruse chemați la serviciul militar prin mobilizare, cuantumul indemnizației bănești și plăți individuale, pe baza sumei minime garantate de la cel puțin 195 de mii de ruble pe lună calendaristică, de la data înscrierii în listele personalului părților militare, inclusiv perioada de pregătire și educație", se arată în lista de instrucțiuni a șefului statului, publicată pe site-ul Kremlinului.

Termenul limită de executare a ordinului este 1 noiembrie a anului în curs. Personalul militar al Federației Ruse, indiferent de sarcinile pe care le îndeplinește, trebuie să fie dotat cu tot ce este necesar, a mai spus președintele.

"Vreau să subliniez încă o dată că suntem mândri de toți cei care intră în serviciul militar, își îndeplinesc datoria de a proteja Patria. Soldaților noștri, indiferent de sarcinile pe care le îndeplinesc, trebuie să li se asigure tot ce este necesar", a spus Putin.

Potrivit acestuia, "aceasta se referă la dotarea cazărmii și a locurilor de desfășurare, condițiile de locuit, echipamente, alimente și îngrijiri medicale".

"Avem toate oportunitățile de a rezolva toate problemele care apar aici – și ele există – la un nivel modern și demn pentru țara noastră", a mai spus Putin. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel